Psychotherapie

Ervaar jij klachten als:

  • burn-out
  • depressie
  • stress
  • angsten en fobieën

Dan kun je baat hebben bij het volgen van psychotherapie! Vaak denken mensen dat zij hun psychische klachten zelf op zouden moeten kunnen lossen, wat ongetwijfeld te maken heeft met de manier waarop onze maatschappij in elkaar zit. Als je een been breekt, dan is het duidelijk dat jou iets mankeert en dat je even niet volop mee kunt doen zoals jij normaal kunt en zoals jij waarschijnlijk ook graag zou willen. Met klachten die betrekking hebben op de geest, ligt dit echter totaal anders, waardoor mensen ook niet zo snel kiezen voor psychotherapie. Er heerst vaak het beeld dat je dit toch zelf zou moeten kunnen oplossen. Het zit immers tussen de oren, dus het is gewoon een kwestie van er overheen stappen en je niet aanstellen. Tenminste, zo wordt er heel vaak over gedacht. Niet alleen door de buitenwereld, maar ook door de mensen die hier zelf aan lijden. Waarom zou je immers ook bang zijn voor spinnen, voor vliegen of voor grote drukte en mensenmassa’s? Niemand anders lijkt daar immers last van te hebben, dus je moet je gewoon niet zo aanstellen en maar doorgaan. Maar zonder degelijke psychotherapie is dat vaak gemakkelijker gezegd dan gedaan.

Psychotherapie biedt uitkomst

Sterker nog, als jij echt psychische klachten ervaart, is dit niet iets waar je zomaar eventjes overheen stapt, maar het is iets waar jij echt langdurig last van kunt hebben en waar je zonder goede behandeling ook niet zomaar van geneest. Het is niet per definitie gezegd dat je daarvoor psychotherapie nodig hebt, maar we willen hiermee wel zeggen dat dergelijke behandelingen niet voor niets ontstaan. Een brein dat niet optimaal functioneert kan jou net zoveel, of misschien zelfs nog wel meer, belemmeren in jouw dagelijks leven als een lichaam dat niet naar behoren werkt. Als je dit op kunt lossen met psychotherapie, waarom zou je dit dan niet doen? Ook je geest heeft af en toe goede behandeling nodig om weer te herstellen en te genezen. Met een burn-out lijkt het bijvoorbeeld niet alsof er echt wat met jou aan de hand is, maar probeer maar eens je dagelijkse klussen uit te voeren en je zult merken dat er eigenlijk geen beginnen aan is. Jezelf rust gunnen is het eerste wat je dan vaak moet doen en daarnaast moet je het jezelf gunnen om een goede behandelaar te kiezen, iemand die jou met bijvoorbeeld psychotherapie kan behandelen.

Body Mind Healing

Ben jij op zoek naar een behandelaar die goed uit de voeten kan met psychotherapie, dan zit je goed bij Tamara Doloechanova van Body Mind PsychotherapieHealing. Zij is een specialist op het gebied van diverse alternatieve therapieën en kan mensen daardoor als geen ander helpen met het verwerken en herstellen van zowel lichamelijke als geestelijke klachten. Belangrijk verschil tussen alternatieve therapie vergelen met de reguliere, is dat deze therapeute altijd op zoek gaat naar het totaalplaatje. Er wordt niet gezocht naar het bestrijden van het symptoom dat jij ervaart, maar naar een daadwerkelijke oplossing. Soms is psychotherapie alleen daarvoor voldoende, andere keren zullen er ook andere behandelmethodes ingezet moeten worden. Doordat Tamara als therapeute een ruime ervaring heeft opgedaan met diverse methodes, kan zij een uitstekend behandelplan voor jou opstellen. Niet alleen voor psychische klachten, maar ook voor lichamelijke, zoals je kunt lezen op haar site Bodymindhealing.nl. Loop jij ook tegen de grenzen aan van de reguliere gezondheidszorg en ben jij op zoek naar andere oplossingen voor de problemen die jij ervaart? Overweeg dan zeker psychotherapie of andere alternatieve therapie van Body Mind Healing!

Reageren is niet mogelijk