Advocatenkantoor

Heb jij te maken met juridische zaken? Dan is de hulp van een advocatenkantoor eigenlijk onontbeerlijk. Als het gaat om het inschakelen van een advocaat, dan denken mensen meestal meteen aan grote conflicten en aan strafzaken. En natuurlijk, dit zijn inderdaad momenten waarop jij dergelijke hulp uitstekend kunt gebruiken. Bijvoorbeeld bij een conflict met jouw werkgever of, als jij juist een eigen bedrijf hebt, in geval van conflicten met jouw personeel. En niet alleen zakelijk kun je assistentie op dit gebied nodig hebben, een advocatenkantoor kan ook goed van pas komen op privé gebied. Denk dan aan het geval van scheidingen. Het is al vervelend genoeg dat jij en je partner besluiten dat jullie niet langer samen verder willen, het wordt nog vervelender als naar aanleiding van dit besluit knallende ruzie krijgen en er niet uitkomen hoe jullie de zaken moeten verdelen. Denk dan bijvoorbeeld aan wie in jullie huis blijft wonen of dat jullie ervoor kiezen om beide een nieuw pand te zoeken. Of, als jullie kinderen hebben, wie de zorg hiervoor krijgt of dat jullie dit fifty-fifty verdelen. En hoeveel alimentatie moet er betaald worden en door wie? Dit soort zaken kun je het beste uit laten zoeken door iemand van een goed advocatenkantoor, zodat je zeker weet dat er goede besluiten genomen worden die niet gekleurd zijn door jouw eigen teleurstelling, verdriet en/of boosheid. Het is dan goed om door een deskundig persoon bijgestaan te worden.

Advocatenkantoor voor voorkomen geschillen

Hierboven ging het om zaken waarbij je een advocatenkantoor inschakelt als er al een geschil is. Maar een groot deel van het werk van juristen bestaat juist uit het voorkomen van geschillen. Dit kan gebeuren door vooraf goede en heldere afspraken te maken, waar een ieder het mee eens is. Denk dan in het zakenleven aan het opstellen en nalezen van contracten, algemene voorwaarden en dergelijke. Een advocatenkantoor kan voor jouw bedrijf de algemene voorwaarden voor leveringen opstellen en ook beoordelen. Daarnaast kunnen ook overeenkomsten met leveranciers beoordeeld worden, zodat jij zeker weet dat er in de kleine lettertjes geen nadelige bepalingen staan. Ook kan er geadviseerd worden op het gebied van debiteurenbeheer en incassoprocedures, zodat jij ook op dit gebied goede afwegingen kunt maken en besluiten kunt nemen die tijdens een eventuele aanvechting kunnen blijven staan. Je ziet, het is dus zeker geen overbodige luxe om preventief een advocatenkantoor in te schakelen, om ervoor te zorgen dat alle overeenkomsten, bepalingen en contracten juridisch helemaal in orde zijn!

Klein of groot?

Als jij op zoek gaat naar juridische hulp, dan heb je de keuze uit grote of kleine kantoren. Het voordeel van de grote kantoren is natuurlijk dat zij altijd een medewerker beschikbaar hebben en dat zij in veel gevallen expertise op alle rechtsgebieden in huis hebben. Maar het nadeel is dat er vaak weinig persoonlijke aandacht is. Vind jij dit laatste erg belangrijk, dan is Advocatenkantoor Franken voor jou een goede keus. Henriëtte Franken vindt het erg belangrijk om persoonlijke aandacht voor cliënten te hebben, aangezien het vaak om zaken gaat die een grote impact zouden kunnen hebben op je leven. Daarom heeft zij bewust een klein advocatenkantoor. Deze juriste is gespecialiseerd in:

  • informaticarecht
  • arbeidsrecht
  • strafrecht
  • personen en familierecht

Aan wat voor soort zaken jij dan exact moet denken, kun je lezen op Advocatenkantoor-Franken.nl. Zij heeft dus toch brede expertise in huis en kan zij jou een keer niet helpen, dan kan zij jou doorverwijzen naar een collega, die ook betrokken, betrouwbaar en deskundig is. Met andere woorden, dit is een uitstekend advocatenkantoor om in te schakelen, je zult zeker persoonlijk geholpen worden!

Reageren is niet mogelijk