Ayurvedisch therapie VRH Care

De Ayurvedische geneeskunde is een eeuwenoude leer die kijkt naar de mens als geheel. Het is dan ook een holistische leer waaraan een holistische filosofie ten grondslag ligt. In deze leer wordt de mens gezien als onderdeel van het geheel, van de aarde en het universum. De mens is net als de aarde opgebouwd uit de verschillende elementen. Aarde, water, vuur, lucht. Ayurvedisch therapie kijkt naar de mens als type dat is opgebouwd uit deze verschillende elementen. Ieder mens heeft namelijk een ander systeem waarbij andere elementen meer nadruk hebben. Sommige mensen hebben meer vuur in hun systeem en andere meer lucht. Sommige mensen combineren weer verschillende elementen. Ayurvedisch therapie kijkt op deze manier naar de mens en het systeem. Ayurvedisch therapie is er op gericht om de mens te genezen door hem weer in balans te brengen met de elementen en de energie weer te laten stromen. Ayurvedisch therapie werkt op diepere niveaus en de filosofie achter Ayurvedisch therapie is dan ook dat ziektes altijd worden veroorzaakt door disbalans in het systeem. Deze kunnen worden veroorzaakt door stress, verkeerde voeding en negatieve emoties. Daarom is het zo belangrijk om naar de mens als geheel te kijken, alleen dan kan een ziekte ook echt worden aangepakt. Ayurvedisch therapie werkt met diverse reinigingen waarbij het lichaam op een diep niveau wordt schoongemaakt. Je kunt kiezen voor Ayurvedisch therapie wanneer je te maken hebt met de volgende klachten. Let er op dat dit maar een paar voorbeelden zijn. Ayurvedisch therapie richt zich namelijk op iedere klacht: 

  • Reumatische klachten
  • Overgewicht
  • Chronische pijn 

Ayurvedisch therapie voor een dieper reiniging

Volgens de Ayurvedische geneeskunde worden ziektes dus veroorzaakt door een disbalans in het lichaam. Maar die verstoring van de balans kan al in een heel erg vroeg stadium ontstaan. Volgens deze filosofie kunnen ziektes ook ontstaan doordat mensen zich in een emotioneel negatieve staat verkeren en te lang rondlopen met bepaalde negatieve emoties. Omdat deze leer zo ver terug gaat, kan een reiniging met Ayurvedisch therapie niet los worden gezien van je emotionele gesteldheid. Op het moment dat je kiest voor een reiniging volgens deze methode dan zul je ook merken dat er allerlei emoties los kunnen komen waar je mee te maken krijgt. Vaak zitten blokkades vast in het lichaam en wanneer je begint met een reinigingskuur om van die blokkades af te komen, dan is het niet zo gek dat er allerlei dingen loskomen. Kies er dan ook voor om eens te kijken naar Ayurvedische therapie wanneer je echt duurzaam van bepaalde klachten af wilt komen. 

Vrhcare.nl

Ben jij iemand die rondloopt met een specifieke klacht, fysieke pijn of emotionele problemen, in alle gevallen kan het raadzaam zijn om eens te kijken naar de mogelijkheden van Ayurvedische therapie. Veel mensen vinden het moeilijk om uiteindelijk uit te reiken naar hulp terwijl niet om hulp vragen helemaal niet verstandig is. Het is belangrijk dat je er voor zorgt dat je wanneer je op wat voor manier dan ook wordt beperkt in je functioneren, je zorgt dat je kijkt naar wat er aan de hand is. Klachten ontstaan niet zomaar. Er is altijd een reden voor en willen we ons niet allemaal zo goed mogelijk voelen om beter te functioneren in deze wereld en ons simpelweg gelukkig te voelen? Is dat niet het belangrijkste wat er is? Mocht je meer willen weten over de mogelijkhesieraden den, neem dan zeker eens contact op en maak een afspraak. Mocht je vragen hebben over de therapie, schroom dan zeker niet om even te bellen.

Reageren is niet mogelijk