Bescherm je dak tegen de de weersomstandigheden via EPDM folie

Een dak moet goed geïsoleerd zijn en uiteraard 100% water- en winddicht zijn. Om dat voor elkaar te krijgen heb je goede dakbedekking nodig. Hierbij is het ook van belang dat deze dakbedekking niet na 2 jaar vervangen moet worden. Duurzame dakbedekking met een lange levensduur is dan ook wenselijk. Een likje verf op de kozijnen is relatief eenvoudig en dus is het niet zo heel erg als je om de 5 tot 7 jaar de kozijnen opnieuw moet verven. Maar dat is uiteraard een heel ander verhaal met dakbedekking. Wanneer je om de 5 tot 7 jaar de dakbedekking zou moeten vervangen, dan zou je daar je daar alles behalve blij van worden. Gelukkig hoef je je daar bij de dakbedekking van epdmxl geen zorgen over te maken. Je kunt bijvoorbeeld gebruik maken van EPDM folie om de boel goed af te dichten en te isoleren. Met EPDM folie op je dak hoef je je de eerste 15 jaar sowieso geen zorgen meer te maken over de dakbedekking. Maar als we het hebben over een tijdsbestek van 15 jaar, dan hebben we het over een minimum. Als het dak niet heel veel te lijden heeft onder extreme weersomstandigheden, dan kun je de 15 jaar oprekken naar 20 of 25 jaar. De kans is dus aanwezig dat je eigenlijk voor de rest van je leven geen zorgen meer hoeft te maken over de EPDM folie die op je dak ligt. Dat is uiteraard heel fijn, want daar wil je je ook niet druk om hoeven maken. Je wilt gewoon lekker droog in je huis kunnen zitten, zonder dat je je constant druk moet maken over allerlei zaken die met je dak te maken hebben. Hoe minder je je bewust hoeft te zijn van je huis en de conditie waarin het huis verkeert, des te meer je gewoon in je huis kunt wonen. Het is immers altijd zo dat wanneer iets werkt of functioneert, het naar de achtergrond verdwijnt. Als je bijvoorbeeld met een hamer een spijker in het hout wilt slaan en het gaat allemaal goed, dan wordt de hamer als het ware transparant. Zodra de hamer kapot zou gaan, dan zou je je meteen bewust worden van de hamer en op zoek gaan naar het probleem met het idee om dat probleem te verhelpen. Een huis dat je droog houdt en goed is geïsoleerd, verdwijnt op een zelfde manier naar de achtergrond. Je ziet het huis dan niet langer als een object met muren met een dak erop, maar gewoon als je thuis waar je lekker op de bank kunt zitten of waar je in de keuken een maaltijd kunt bereiden. Om dat vast te houden, is het dus goed om EPDM folie op je dak te hebben. 

Bestel de EPDM folie gemakkelijk via de site van epdmxl.nl

Mocht je EPDM folie willen gebruiken voor op je dak, dan kun je gebruik maken van de website van epdmxl.nl. Hier kun je alles bestellen voor wat betreft EPDM dakbedekking. Denk bijvoorbeeld aan: 

  • EPDM folie
  • EPDM stroken
  • EPDM lijm & kit

Ga aan de slag met je eigen dakbedekking

Het mooie aan EPDM is dat je het materiaal gemakkelijk zelf kunt aanbrengen. Dus als je een beetje handig bent, dan kun je de folie zelf aanbrengen. 

Reageren is niet mogelijk