Carrière coaching: meer uit jouw loopbaan halen

Mensen en werkplekken zijn dynamisch. Het is geen vast gegeven. Als werknemer ontwikkel je steeds meer competenties en kwaliteiten en dat zorgt ervoor dat je als persoon groeit. Tegelijkertijd groeien de werkplekken ook.

  • Door automatisering
  • door nieuwe eisen
  • of nieuwe klanten
  • door nieuwe mogelijkheden
  • of andere uitgangspunten

Ook wanneer je veel tijd en aandacht besteed hebt aan het kiezen van een baan kan het zo zijn dat je deze na verloop van tijd ontgroeid bent. Dat is geen probleem, zolang je maar op tijd inziet dat het tijd is om te reflecteren en evalueren om te zien of je nog wel op de juiste plek staat. Dat klinkt lastig en we moeten eerlijk toegeven dat het ook geen gemakkelijk proces is. Maar met de hulp van professionele carrière coaching kun je verder komen en werk je actief aan je loopbaanontwikkeling. Dat kan ook binnen een bedrijf zijn, zeker wanneer je begint bij de diensten van Smart Cent (smartcent.nl). Een bedrijf is namelijk, net als de persoon en de werkplek, ook dynamisch. Door reorganisaties, nieuwe klanten of uitbreidingen kunnen er nieuwe functies vrijkomen die beter passen bij de kwaliteiten die je door de tijd heen verworven hebt. Dan is dat een betere werkplek voor jou.

Hoe werkt carrière coaching?

Carrière coaching begint met het kijken naar de exacte kwaliteiten en competenties die een bepaald persoon heeft. Ook kijkt carrière coaching naar de drijfveren van een persoon. De beste werkplek is namelijk de werkplek waar je je thuis voelt, waar je met motivatie aan het werk kunt en waar groeimogelijkheden zijn. Maar bovenal is carrière coaching gericht op het stellen van haalbare doelen. Het gaat om een realistisch beeld van de mogelijke loopbaanontwikkeling zodat de juiste keuzes gemaakt worden. Dat betekent dat er aardig wat getest moet worden voordat er echt begonnen kan worden met het zetten van stappen, omdat er eerst optimale kennis verworven moet worden over de mogelijkheden voordat er begonnen kan worden. Maar carrière coaching biedt vooral ongekende mogelijkheden. Zo zetten steeds meer werknemers testen in om te kijken of de juiste personen wel op de juiste plek werken. Dat gaat niet alleen om de prestaties en geld, het gaat ook om het motiveren van de mensen die verder willen groeien en die hier mogelijkheden voor moeten hebben binnen het bedrijf zelf. Op die manier wordt uitval vermeden en worden sterkere mogelijkheden geboden voor het bedrijf en de werknemer.

Testen om verder te komen

Wanneer het gaat om persoonlijke ontwikkeling en ambities, dan gaat het al snel om assessments die gemaakt en gedaan moeten worden. Dit kan niet anders, er moet informatie gewonnen worden over de exacte uitgangspunten die er zijn. Zoals de dingen die jou gelukkig maken, jouw normen en waarden en de loopbaankansen die er zijn met iemand met jouw kwaliteiten. De carrière coaching is een sterke invulling op de persoonlijke ontwikkeling omdat het op deze manier mogelijk is om de baankeuze aan te passen op de groei die je meegemaakt hebt sinds het moment dat je koos voor de baan. Het is vooral van belang om stil te staan bij het dynamische karakter. Carrière coaching is een manier om opnieuw te bepalen waar je precies staat, waar de kansen liggen en of je binnen het bedrijf zelf verder kunt groeien of dat je helemaal niet meer op de juiste plek bent. Zo kom je verder, niet alleen als werknemer maar ook als persoon omdat je gelukkiger en meer gemotiveerd aan de slag kunt in de toekomst op alle gebieden.

Reageren is niet mogelijk