E-sigaret kopen iets voor jou?

Wil jij ook een e-sigaret kopen? Je kunt nu een e-sigaret gaan kopen via Go Vapour, de website. Misschien is dat wel omdat jij wilt stoppen met roken. Het is dan ideaal om een e-sigaret te kopen. We weten allemaal dat het vrij moeilijk is om te stoppen met roken. Wie weet dat tegenwoordig niet? Je hoort overal om je heen dat mensen proberen te stoppen en het overwegen om een e-sigaret te kopen. We weten ook allemaal dat niet iedereen wil stoppen met roken omdat ze de gevaren ervan niet inzien. Het is een van de doelen van de overheid om te zorgen dat niemand ooit meer rookt. In dit artikel wordt beschreven of het helpt om te stoppen met roken als je het e-sigaret kopen overweegt. Maar allereerst komt aan bod hoe de overheid ervoor zorgt dat men minder gaat roken. Wat zijn de maatregelen die de overheid heeft genomen en zij deze eigenlijk helpend? 

Hoe zorgt de overheid ervoor dat men minder rookt?

De overheid is de laatste tijd druk bezig om te zorgen dat de samenleving minder rookt. Dit kun je zien aan de volgende maatregelen:

  • Er zijn minder plekken waar je mag roken
  • Pakjes zijn duurder geworden en worden ook steeds duurder
  • Sigaretten worden vrijwel niet meer zichtbaar verkocht 
  • Go-vapour.nl
Het is inderdaad een feit dat er steeds minder plekken zijn waar je mag roken. Een voorbeeld in Groningen is dat er bijvoorbeeld gebieden zijn aangewezen waar je alleen nog maar mag roken. Deze worden steeds verder beperkt, namelijk tot een paar vierkante meter. Dat is enerzijds jammer, anderzijds ook goed. Een tweede maatregel is daarnaast dat de pakjes sigaretten steeds duurder worden. Een pakje Marlboro God is nu al  zeven euro. Moet je nagaan wat dit over een tijdje kost. De overheid overweegt zelfs al om pakjes sigaretten boven de tien euro te laten kosten. Dat klinkt veel, maar het is natuurlijk de vraag tot welke prijs de consument nog bereid is om een pakje sigaretten aan te schaffen. In elk van de gevallen is het stukken voordelig om een e-sigaret te kopen. 

E-sigaret kopen, de manier om roken te stoppen?

Het is natuurlijk de vraag of het daadwerkelijk helpt, een e-sigaret kopen en vervolgens altijd van de normale sigaret afblijven. Een e-sigaret kopen om er vervolgens niks mee te doen is natuurlijk meer dan zonde. Als je eenmaal de stap hebt gezet om niet meer te gaan roken dan is het waarschijnlijk dat je eerst een tussenstap neemt: een e-sigaret kopen is dan een goede tussenstap en dat klinkt ook minder heftig dan ineens stoppen. Je kunt bijvoorbeeld ook eerst ervoor zorgen dat je nicotine in de e-sigaret stopt. Je kunt dan de komende weken – of als het nodig is – maanden, zorgen dat je steeds minder nicotine in de sigaret stopt. Uiteindelijk zul je merken dat je helemaal geen nicotine meer nodig hebt en dan kun je hopelijk ook concluderen dat het helpt: een e-sigaret kopen is dan niet voor niets geweest. Over een tijdje zul jij helemaal niet meer denken aan het normale roken. Want roken is immers allang verleden tijd. Maak daarom snel plaats voor de nieuwe vorm: de e-sigaret! 

Reageren is niet mogelijk