Een cursus flora en fauna, is dat iets voor u?

De cursus flora en fauna bestaat niet langer. Dat komt omdat de wetgeving, de flora en faunawet, sinds 1 januari 2017 is vervangen door de wet Natuurbescherming. Vandaar dat de cursus flora en fauna als naam niet langer bestaat, maar nog altijd te volgen is als cursus “Wet Natuurbescherming”. Net zoals bij de cursus flora en fauna zijn er voor de nieuwe wetgeving ook 3 verschillende certificaten te behalen. Dit zijn niet zozeer vervolgcursussen, maar eerder verschillende trainingen voor verschillende doelgroepen. Aangezien beide wetgevingen sterk op elkaar lijken en u waarschijnlijk meer bekend bent met de oudere term refereren we in dit artikel aan “cursus flora en fauna” in plaats van “cursus wet natuurbescherming”. Bij terratrainingen.nl kunt u erg snel en voordelig uzelf en het gehele team aanmelden voor een dergelijke cursus dat in uw straatje past. Bent u verplicht om dit certificaat te halen? Of vindt u het prettig om bijgeschoold te worden? Ook voor de herhaling van deze cursus kunt u bij ons terecht. We geven de cursus flora en fauna in diverse centra in voornamelijk de Randstad. Per type certificaat kunt u de eerste vier aankomende data terugvinden. Op locaties als Dordrecht, De Lier en Hazerswoude-Rijndijk bent u van harte welkom voor deze eendaagse training voor bijvoorbeeld het eerste certificaat.

Leer meer over de natuur tijdens de cursus flora en fauna

Voor de tweede en de derde cursus flora en fauna staan respectievelijk 4 en 6 dagdelen op het programma. Ze zijn dus wel wat moeilijker en meer uitdagender. Wat zijn de verschillen en wat is de doelgroep van de cursus flora en fauna per categorie?

  • Het eerste niveau van de cursus flora en fauna is voor iedereen die als uitvoerende werknemer met beschermde flora en fauna te maken krijgt. Hoe herkent u eigenlijk beschermde diersoorten, planten, bloemen en bomen? En wat is de heersende gedragscode?
  • Bij het tweede niveau staat leidinggeven centraal. Bent u leidinggevende aan de groep die voor het eerste niveau in aanmerking komt? Dan leggen we u tijdens deze cursus alles uit wat u hierover moet weten.
  • In de derde en tevens laatste cursus flora en fauna leert men alle aspecten die voor werkvoorbereiders en leidinggevenden van belang zijn om te voldoen aan de gedragscode en de wet natuurbescherming. Daarbij is het belang dat u een plan van aanpak kunt opstellen dat helder en duidelijk verwoord wat de taakomschrijving is van uw werknemers. Naast de wetgeving en de gedragscodes dient u rekening te houden met de RAW-richtlijnen.

Zo is er voor iedere werkende binnen deze branche wel een cursus flora en fauna te vinden. De prijzen staan overzichtelijk vermeld op de website. Let er trouwens wel op dat deze prijzen exclusief BTW zijn maar inclusief het afrondende examen dat u na goed gevolg van deze training kunt maken.

Er gaat ongetwijfeld een wereld voor u open

Naast cursussen binnen de groenvoorziening kunt u nog vele andere trainingen bij Terra Trainingen gaan volgen. Denk aan communicatieve vaardigheidstrainingen, algemene ARBO-trainingen en managementcursussen. Voor iedere laag en voor elk niveau is er een passende cursus te vinden. Dat certificaat staat niet alleen goed op uw cv, het kan ook een verplichting zijn om überhaupt aangenomen te worden bij het bedrijf waar u graag wilt solliciteren. Het is daarnaast regelmatig noodzakelijk om de training te herhalen, net zoals dat bij bedrijfshulpverlening eens in de twee jaar het geval is. Regelgevingen en ideeën veranderen mettertijd en daarnaast kan uw kennis vervagen. Daarom bieden we ook diverse herhaaltrainingen aan waarvan een groot gedeelte thuisstudie is.

Reageren is niet mogelijk