Een goede assertiviteit training

Vind je het moeilijk om assertief te zijn, bijvoorbeeld op je werk of juist in je persoonlijke relaties? Je bent zeker niet de enige! Heel veel mensen worstelen met voor zichzelf opkomen en daarom is de cursus assertiviteit van assertief.nl ook zo populair. Deze cursus is erop gericht jou te leren hoe je op een constructieve en aangename manier beter voor jezelf kunt opkomen, zonder daarbij de ander tekort te doen. Met de praktische tips en technieken die je er aangeleerd krijgt kun je veel makkelijker gesprekken voeren en zul je merken dat je beter gehoord wordt. Dit klinkt veel mensen als muziek in de oren, want assertiviteit is iets wat moeilijk aan te leren is als je het niet van nature bezit. Tijdens deze praktische cursus van assertief.nl krijg je op een hele toegankelijke manier de juist technieken aangereikt, waar je meteen mee gaat oefenen. Samen met de andere deelnemers aan de cursus ga je gesprekjes aan en leer je hoe je in bepaalde situaties kunt reageren. Door direct met de zojuist aangeleerde technieken aan de slag te gaan maak je ze meteen eigen. Daardoor wordt het in de praktijk veel makkelijker om ze ook daadwerkelijk toe te passen. Je zult merken dat je na deze cursus in assertiviteit veel zekerder van jezelf bent, en niet meer zo verlegen in sociale situaties. Je weet immers hoe je kunt reageren en hoe je jouw tone of voice kunt inzetten om een prettige en gerespecteerde gesprekspartner te worden.

Wat is assertiviteit?

Het is jammer dat het woord assertiviteit bij sommigen een beetje een negatieve lading heeft. Het wordt namelijk heel vaak verward met agressiviteit, geheel onterecht overigens. Het verschil zit hem namelijk in de intentie van de manier van spreken, en het gevoel dat je jouw gesprekspartner geeft gedurende de conversatie. assertief zijn betekent op een constructieve manier voor jezelf opkomen, terwijl agressief communiceren hetzelfde doet, maar dan op een dwingende manier. Agressief communiceren geeft de ander een vervelend gevoel omdat jij een signaal afgeeft beter te zijn dan die ander, en op die manier zul je nooit bereiken wat je wilt. Voor het voeren van een goed gesprek, of dat nu op je werk of thuis is, is het belangrijk dat beide gesprekspartners zich gelijkwaardig aan elkaar voelen. Assertiviteit is daarbij erg belangrijk, maar let op dat het niet doorslaat in agressiviteit want dan streef je je doel voorbij. 

Hoe leer je assertief te zijn?

Als jij het ook moeilijk vindt om assertief te zijn zou je de cursus assertiviteit kunnen volgen van assertief.nl. Daarin leer je in één dan handige technieken waarmee je in het dagelijks leven een prettigere gesprekspartner wordt. Dat kan op drie manieren, namelijk:

  • In de vorm van een 1-daagse open training in een kleine groep
  • In de vorm van persoonlijke coaching
  • In de vorm van workshops en lezingen

Je kunt dus ook een workshop of lezing boeken over assertiviteit. Dit is vooral interessant op de werkvloer. Als je bijvoorbeeld wilt dat jouw werknemers op een constructievere manier met elkaar omgaan. Goede communicatie is essentieel voor een bedrijf, dus een workshop over assertief zijn is een goed idee voor iedere werkgever die de sfeer of productiviteit op de werkvloer wil verbeteren. Je boekt zo’n workshop of lezing heel gemakkelijk via de website assertief.nl. 

Reageren is niet mogelijk