Enig idee wanneer je je alimentatie kunt wijzigen?

Het komt veel vaker voor dan je denkt, de hoogte van een alimentatie wijzigen. Veel mensen betalen (of ontvangen) jarenlang hetzelfde bedrag en gaan ervan uit dat dit nog steeds klopt.  Maar er zijn heel veel zaken die invloed kunnen hebben op de hoogte van de alimentatie die je betaald of ontvangt. Zo kan het namelijk zijn dat je ex-partner meer is gaan verdienen, waardoor de hoogte van je alimentatie kan wijzigen. Je hebt dan recht op meer geld, omdat hij of zij in verhouding meer verdient dan jij, en aangezien jij (in veel gevallen) grotendeels de zorg voor de kinderen op je neemt, dient je ex-partner daar financieel meer in bij te dragen. Je alimentatie wijzigen zodra hij of zij meer is gaan verdienen is dus een goed idee. Als je niet zeker weet of je je alimentatie kunt wijzigen is het slim om dit door een professional te laten checken. Je kunt hiervoor terecht bij advocaten, maar ook bij de speciaal hiervoor opgezette website alimentatie-wijzigen.nl. Deze dienst is namelijk gestart door ‘Meesters en meer advocaten en mediators’ van mr. J.A. de Kroon. Zelf is ze advocaat en gecertificeerd mediator, en omdat veel mensen bij haar kwamen met de vraag of ze hun alimentatie konden wijzigen, heeft ze besloten deze website op te zetten. Vanuit hier kun je eenvoudig een gratis alimentatiecheck laten uitvoeren, die vervolgens door de werknemers van Meesters en Meer advocaten en mediators wordt uitgevoerd. 

Een gratis check of je je alimentatie kunt wijzigen

Op de website Alimentatie-wijzigen.nl kun je gratis een alimentatiecheck laten uitvoeren. De werknemers hiervan zijn gespecialiseerd in alimentatiezaken, waarin ze dan ook al jarenlange ervaring hebben. Als speciale dienst bieden ze een gratis alimentatiecheck aan, wat heel handig is voor de mensen die niet zo goed weten waar ze aan toe zijn, of simpelweg geen verstand van financieën hebben. Je kunt dan de check laten uitvoeren door een advocaat, zodat je je zelf niet hoeft te verdiepen in al die ingewikkelde termen en cijfertjes. En het mooie is, zodra je weet of je je alimentatie daadwerkelijk kunt wijzigen, kun je dit door hetzelfde bureau laten uitvoeren. Ze hebben dan alle gegevens al bij de hand, en kunnen meteen aan de slag om zo snel mogelijk de beoogde wijziging door te voeren. En mocht blijken dat je helaas niks kunt wijzigen, dan betaal je dus ook niks. Dat is nog eens een prettig gevoel, niet? 

Wanneer kan wijziging mogelijk zijn?

In veel gevallen kan het mogelijk zijn om de hoogte van de alimentatie te wijzigen, maar de meest voorkomende gevallen zijn:

  • Jij of je ex-partner gaat (veel) meer verdienen.
  • Jij of je ex-partner gaat (veel) minder verdienen.
  • Jij of je ex-partner gaat trouwen.

In alle gevallen (en ook als je denkt dat er een andere wijziging is die van invloed kan zijn op de alimentatie,) is het slim om contact op te nemen met de medewerkers van Alimentatie-wijzigen.nl. Zij kunnen dan voor je uitzoeken of je het bij het rechte eind hebt en of je inderdaad wijzigingen kunt aanbrengen in de hoogte van de alimentatie. Misschien hoef je dus in de toekomst minder aan je ex-partner te betalen, of ontvang je juist meer alimentatie. Beide gevallen zijn natuurlijk erg gunstig voor je portemonnee en dus de moeite waard om te laten onderzoeken. Want geld maakt niet gelukkig, maar het kan je leven wel een heel stuk makkelijker maken als je genoeg te besteden hebt om leuke dingen te doen, zeker met je kinderen. 

Reageren is niet mogelijk