Gaslek symptomen en hoe een gaslek te herkennen

Symptomen van een gaslek: hoe herken je een gaslek?

Een gaslek kan zeer gevaarlijk zijn en daarom is het heel belangrijk goed te weten hoe u een gaslek kunt herkennen. Door een gaslek voortijdig te herkennen en de juiste stappen te ondernemen weet u zeker dat u geen gevaar loopt en snel weer met een gerust hart kunt gaan slapen. De experts van Gaslekcheck staan 24/7 voor u klaar om uw gaslek te verhelpen en voorkomen zo honderden levensgevaarlijke situaties per jaar. Met onze service door heel Nederland staan we snel bij u op de stoep. Gaslekcheck is onderdeel van Feiken CV, een specialist met meer dan 110 jaar ervaring. Denkt u dus een gaslek te herkennen bij u thuis? Bel ons dan direct, zodat we u snel kunnen helpen. Maar hoe kunt u een gaslek herkennen en wat zijn de gaslek symptomen?

De gaslek symptomen

De enige gaslek symptomen die u waar kunt nemen zijn de geurmoleculen van het gas. Aardgas is namelijk van nature reukloos en kleurloos en is dus niet te herkennen als het zich in de lucht bevindt. Daarom wordt er een geur aan toegevoegd, zodat een gaslek makkelijk te herkennen is. Deze geur is erg doordringend en typisch voor aardgas. Weet u nou niet precies wat deze geur is of wilt u het bijvoorbeeld op een veilige manier aan uw kinderen leren? Er zijn strips verkrijgbaar waarmee u de geur kunt nabootsen, zodat iedereen in uw huis een gaslek kan herkennen. Een gaslek snel herkennen is essentieel, want hoe eerder u erbij bent hoe eerder u kunt voorkomen dat er ongelukken gebeuren. Let daarom goed op de gaslek symptomen en weet wat u moet doen in het geval van een gaslek.

De juiste stappen

Als u denkt een gaslek te herkennen dan zijn er verschillende stappen die u moet ondernemen om uw eigen veiligheid te garanderen. Deze zijn:

  • Gebruik absoluut geen vuur in huis;
  • Zet voor uw veiligheid ramen en deuren open;
  • Draai de hoofdkraan dicht om de toevoer af te sluiten;
  • Wees voorzichtig met elektriciteit, want vonkjes kunnen tot ontploffingen leiden.

Aardgas is zeer licht ontvlambaar, dus ieder klein vlammetje kan het gas doen ontbranden. Gebruik daarom zeker geen vuur en pas op met elektriciteit. Af en toe slaat er een kleine en onschuldige vonk over als u een stekker in het stopcontact steekt, maar als er gas aanwezig is kan dit zomaar ontbranden door deze vonk. Blijf daarom van uw elektrische apparaten af. Het is ook belangrijk om uw ramen en deuren open te zetten. Gas verdrukt de zuurstof in de lucht, waardoor u geen lucht meer kunt krijgen. Het gevaar van een gaslek is dus niet alleen het explosiegevaar, maar ook een zuurstofgebrek. Door de ramen en deuren open te zetten kan uw huis doortochten en weet u zeker dat u genoeg zuurstof heeft. Als u zich toch licht in uw hoofd voelt moet u direct naar buiten gaan. Naast deze maatregelen moet natuurlijk de hoofdkraan dicht gedraaid worden. Weet daarom waar deze zich bevindt in uw woning, zodat u snel de hoofdkraan dicht kan draaien. Het is dus niet alleen genoeg om de gaslek symptomen te weten en een gaslek te kunnen herkennen, maar u moet ook weten wat u moet doen in het geval van een gaslek. Naast deze maatregelen belt u natuurlijk de experts van Gaslekcheck, die snel bij u langskomen. Wij vinden voor u het gaslek en repareren het direct, zodat u uw gas weer kunt gebruiken. lees meer…

Reageren is niet mogelijk