Geen paniek meer dankzij het gratis juridisch advies van Verweij Juristen

Als je een juridisch conflict hebt, dan heb je soms niet eens in de gaten dat het een juridisch conflict is. Als je ontslagen wordt, dan kun je dit bijvoorbeeld aanvechten als er geen goede gronden voor het ontslag zijn. Maar hoe weet je nu zeker of er inderdaad geen goede gronden voor het ontslag zijn? Uiteraard heeft je werkgever uitgelegd waarom hij/zij je moest laten gaan en wellicht heb jij deze redenen geaccepteerd. Maar al klinken ze nog zo redelijk en ook al is je baas nog zo sympathiek, dat wil niet zeggen dat diezelfde redenen rechtsgeldig zijn. Als je niet helemaal zeker bent, maar ook nog niet direct een jurist wilt inschakelen, dan kun je via Verweij Juristen altijd eerst gebruik maken van een gratis juridisch advies. Je kunt je situatie dan uitleggen en op basis van jouw verhaal kan de jurist dan advies geven. Het kan zijn dat je eigenlijk niet heel veel materiaal hebt om een zaak op te bouwen. In dat geval zou het advies kunnen zijn om vooral niet geld te spenderen aan een advocaat, want de kans dat je gelijk krijgt is heel klein. Aan de andere kant kan het zo zijn dat je juist wel heel veel kans maakt om je gelijk te halen, omdat er allerlei illegale dingen zijn gebeurd die eigenlijk, vanuit een juridisch perspectief, niet door de beugel kunnen. Gratis juridisch advies is dus een handige eerste stap om te kijken wat je het beste kunt doen. Daarom doe je er goed aan om gebruik te maken van de expertise van Verweij Juristen, want zij bieden je ieder geval de optie om gebruik te maken van gratis juridisch advies.

Gratis juridisch advies bij een huurgeschil

Hierboven ging het voorbeeld over ontslag en of je dat wel of niet moet aanvechten. Maar er zijn natuurlijk vele andere domeinen waarin je gebruik kunt maken van gratis juridisch advies. Als je bijvoorbeeld een woning huurt, dan kun je te maken krijgen met een geschil met de verhuurder. 9 van de 10 verhuurders zijn in meer of mindere mate oplichters. Soms wordt je heel subtiel opgelicht, bijvoorbeeld doordat de huur een paar tientjes te hoog is. Maar het kan ook heel extreem zijn. Die paar tientjes kunnen zo maar oplopen tot honderden euro’s. Daarnaast mogen verhuurders graag dreigen, liegen, intimideren, et cetera. Dit allemaal om maar zo veel mogelijk centjes binnen te harken. Veel huurders laten dit over zich heen komen, omdat ze immers tijdelijk een woning huren en ze redeneren dan vaak dat het de moeite niet waard is om actie te ondernemen. Dit is uiteraard enkel het geval als de huurder überhaupt weet dat hij/zij wordt opgelicht. Als je het vermoeden hebt dat de zaken niet pluis zijn, dan kun dus ook weer gebruik maken van gratis juridisch advies. Je kunt dan snel ontdekken of je verhuurder jou oplicht en wat je er tegen kunt doen. Het is ook niet altijd nodig om gebruik te maken van een jurist. In het geval van een huurgeschil kun je vaak al heel veel bereiken via de huurcommissie.

Andere domeinen waarin je gebruik kunt maken van gratis juridisch advies

Tot zover zijn er twee voorbeelden genoemd waarin je gebruik kunt maken van gratis juridisch advies. Maar er zijn natuurlijk nog vele andere rechtsdomeinen. Hieronder vind je een lijst met rechtsdomeinen waar de advocaten/juristen van Verweij Juristen zich mee bezighouden.

  • Arbeidsrecht
  • Familierecht
  • Bestuursrecht
  • Strafrecht

Op de site van verweij-juristen.nl kun je nog meer informatie vinden over de overige rechtsgebieden.

Reageren is niet mogelijk