Gezond afvallen zonder dieet

Mensen die willen afvallen, gaan vrijwel altijd op een dieet. Er zijn tal van verschillende diëten waar je uit kunt kiezen die vrijwel allemaal claimen dat je blijvende resultaten mag verwachten. Soms veranderen de namen van de uitvinders van diëten zelfs in werkwoorden. Zo spreekt men bijvoorbeeld wel over Sonja Bakkeren wanneer iemand het dieet van Sonja Bakker volgt. Heel vaak zijn diëten variaties op hetzelfde thema en zeggen ze eigenlijk niks nieuws. Veel diëten hebben echter wel bepaalde nadelen waar je rekening mee moet houden als je wilt afvallen. Diëten zijn vaak tijdelijk waardoor je na het dieet snel weer in oude routines terugvalt. Ook is het lastig om sommige diëten vol te houden, omdat je heel veel niet mag eten. Ook moet je vaak minder eten dan je lichaam nodig heeft en dat is uiteraard weer alles behalve gezond. Als je gezond wilt afvallen, dan kun je beter geen strikt dieet volgen. Het beste is om je hele voedingspatroon eens goed onder de loep te nemen. Dit kun je doen met behulp van de website van verantwoord-afvallen.nl. Door bewust te eten en dus te letten op wat je eet en hoeveel je eet, kom je al een heel eind. Als je gezonder gaat eten en let op de hoeveelheid calorieën die je binnen krijgt, dan kun je gezond afvallen. Het mooie hiervan is dat je je voedingspatroon niet voor een tijdelijke periode aanpast. De resultaten die je vervolgens boekt door deze gezonde manier van afvallen, zijn dan ook blijvend. Je gaat niet na een x aantal weken weer ongezond eten, veel te veel eten of allerlei snacks tussendoor eten. Als je gezond blijft eten en bewust bezig bent met voeding, dan past je gewicht zich vrijwel direct aan aan je nieuwe eetpatroon. Alleen als je opeens weer onregelmatig en ongezond gaat eten, dan komen die kilo’s vanzelf weer terug. Dit is dan ook het grote nadeel van zogenaamde crash diëten. De resultaten van zulke diëten zijn snel zichtbaar, maar alleen op de korte termijn. Na het dieet ga je immers weer net zo eten als voorheen. Dat kan vaak ook niet anders, omdat je tijdens een crash dieet veel te weinig eet. Daar kun je dus niet je standaard routine van maken. Je hebt dus niets om op terug te vallen behalve je oude eetgewoontes. Daarom werken dit soort diëten zelden op de lange termijn en blijf je dus constant heen en weer slingeren tussen je streefgewicht en het overgewicht. 

Gezond afvallen begint bij bewustwording

Als je gezond wilt afvallen, dan is het belangrijk om bewust te worden van gezonde voeding, hoeveel energie je lichaam nodig heeft, wat je vooral wel en niet moet doen, et cetera. Daarom kun je voor gezond afvallen het beste even op verantwoord-afvallen.nl kijken. Hier vind je in ieder geval genoeg informatie over de mogelijkheden die je hebt als je gezond wilt afvallen. 

Kijk snel op de site en begin met afvallen

Als je gezond wilt afvallen, dan kun je voor verschillende schema’s, tips, oefeningen en meer, terecht op de site van verantwoord-afvallen.nl. Hier vind je bijvoorbeeld ook blogs over: 

  • Afvallen
  • Sport en voeding
  • Koken

Reageren is niet mogelijk