Het belang van een financiële planning

Het belang van een financiële planningSinds mijn studietijd heb ik al moeite met het beheren van mijn geld. Ik geef steevast meer geld uit dan ik binnenkrijg. Onvermijdelijk leidt dat tot schulden. Ik weet dat het mijn zwakke plek is en heb er al meerdere boeken over gelezen, maar toch vind ik het erg moeilijk mijn financiële planning te maken en me eraan te houden. Ik weet dat je een budget moet maken, maar het ook doen is een ander verhaal. Na jaren aangemodderd te hebben, koos ik er dit jaar voor om hulp in te schakelen. Ik wil over een aantal jaar een huis kopen en dan zal ik toch minstens uit de schulden moeten zijn, en het liefst ook nog wat spaargeld opgebouwd moeten hebben. Ik ben eens rond gaan kijken naar mensen die me hierbij konden helpen. Ik kwam toen al snel uit bij iemand die mij kon helpen met mijn financiële planning. Ik kwam er niet alleen achter dat ik mijn eigen planning beter op moest gaan stellen maar dat de overheid ook nog eens veel belasting vroeg, die ik verzuimde terug te vragen als dat kon. Ik heb uiteindelijk veel geld terug kunnen krijgen met behulp van De Bie en Oort. Ik zie de toekomst nu een stuk zonniger in en voel me een stuk beter onderlegd als het aankomt op geld. Als leek weet je immers vaak niet hoe belastingregels werken. Ik heb me hier zelf nooit in verdiept en er was niemand in mijn omgeving die me hierop kon wijzen. Elk jaar ging er ontzettend veel geld dat ik verdiende naar de belasting, zonder dat ik wist dat ik hier iets aan kon doen. Daarom ben ik blij met de diensten van De Bie en Oort, en kan ik iedereen die in box twee of drie zit en een behoorlijk deel van het salaris in moet leveren, aanraden hier eens in gesprek te gaan over een financiële planning. 

Financiële planning voor grote levensgebeurtenissen

Bij grote levensgebeurtenissen zoals het overlijden van een familielid of de aankoop van een huis moet er vaak ook een aanzienlijk deel belasting betaald worden. Bijvoorbeeld over een nalatenschap of de aankoopprijs van een woning. Hoe ik dit het beste aan kon maken door het maken van een financiële planning heb ik onder andere geleerd tijdens mijn gesprekken met een expert van De Bie en Oort. Hierdoor kon ik ook mijn moeder adviseren over de te zetten stappen toen mijn vader overleed. Het helpt om in deze tijden in elk geval onderlegd te zijn over financiële zaken. We hebben samen een financiële planning opgesteld om in de eerste maanden de juiste keuzes te kunnen maken. 

Ook hulp nodig?

Hebt u ook hulp nodig bij het op orde maken van uw financiële planning? Dan kunt u ook terecht bij De Bie en Oort. Kijk eens op debieenoort.nl voor alle diensten die dit kantoor u kan bieden. Denk bijvoorbeeld aan ondersteuning bij:

  • Overlijden van familie
  • Schenkingen bij het leven
  • Schenkingen voor een studie

Het gaat er uiteindelijk om hoe u met uw geld het beste kunt leven, zonder nodeloos teveel af te staan aan de overheid. U werkt immers hard genoeg voor uw geld en wilt er zelf ook iets goeds mee doen. Een schenking doen kan in sommige gevallen bijvoorbeeld zonder belasting te betalen. U moet dan echter wel weten hoe u moet voldoen aan de eisen. Daarmee kan een medewerker van De Bie en Oort u helpen. Voor al uw vragen rondom een financiële planning voor uzelf, uw kinderen of kleinkinderen kunt u vrijblijvend contact opnemen met het kantoor.

Reageren is niet mogelijk