Hoe kan ik een huis kopen zonder eigen geld? 

Het kopen van een eigen huis is iets waar veel mensen naar streven. Met name jonge mensen en starters zien dit als de volgende stap in hun leven. Je kunt natuurlijk niet voor altijd in je studentenwoning blijven wonen en je wilt ook niet voor altijd in een appartement wonen. Misschien ga je wel samenwonen of krijg je gezinsuitbreiding. In de meeste gevallen is het dan fijner om een eigen huis te hebben. Een huis kopen is natuurlijk iets dat heel leuk en spannend is, maar het is tevens niet gemakkelijk. Zo moet je op zoek naar een goede hypotheek en moet je in de meeste gevallen ook nog eigen geld hebben om in te leggen. In veel gevallen kun je wel een hypotheek krijgen, maar moet je een deel van je spaargeld ook gebruiken. Heb je echter geen spaargeld, maar wil je wel een huis kopen, dan kun je in sommige gevallen een huis kopen zonder eigen geld. Een huis kopen zonder eigen geld klinkt natuurlijk als een droom die uitkomt. Je hoeft geen spaargeld op je rekening te hebben en hoeft dus zelf geen grote bedragen in te leggen. Het is mogelijk, maar er zijn een flink aantal zaken waar je rekening mee dient te houden. 

Een huis kopen zonder eigen geld is zeker mogelijk, maar niet altijd 

Heb je dus zelf geen spaargeld, maar wil je wel een eigen huis? Dan kun je een huis kopen zonder eigen geld. Je kunt een huis kopen zonder eigen geld door een het huis aan te schaffen voor een bedrag dat lager ligt dan de marktwaarde. Om dit te kunnen doen, zijn er dus een aantal zaken waar je rekening mee moet houden. Als eerste moet de marktwaarde van de woning bekend zijn. Er moet dus eerst kadastraal bepaald worden wat de marktwaarde is van de woning die je wilt gaan kopen. De marktwaarde van de woning hoeft niet hetzelfde te zijn als de vraagprijs van de woning. Het is dus belangrijk dat dit eerst onderzocht wordt. Nadat er onderzoek is gedaan naar de marktwaarde van de woning die je op het oog hebt en de daadwerkelijke marktwaarde bepaald is door de taxateur, is het tijd om een bod te doen. Het bod dat je doet op de woning, moet onder de bepaalde marktwaarde liggen. Alleen dan kun je namelijk het huis kopen zonder eigen geld. Als het bod geaccepteerd wordt, kun je overgaan tot de koop van de woning. Het is dan zeer belangrijk dat de koopakte op de juiste manier wordt ingevuld. De juiste voorwaarden en voorbehoud van financiering moeten allemaal correct worden ingevuld.  Als alles goed is gegaan, hoef je geen eigen geld in te leggen voor je woning. Er zijn dus vier belangrijke stappen die je moet ondernemen, wil je een huis kopen zonder eigen geld: 

  • Hypotheekberekening maken op onze website 
  • BKR document opvragen via onze website 
  • Bod uitbrengen zoals met ons besproken 
  • Werkgeversverklaring en salarisstrook mailen 

Neem contact op met LexWonen voor meer informatie 

Wil je een huis kopen zonder eigen geld, dan komt daar heel wat bij kijken. Neem in dat geval contact op met LexWonen en laat je op de juiste manier begeleiden en ondersteunen tijdens dit ingewikkelde proces. Kijk op https://lexwonen.nl/huis-kopen-zonder-eigen-geld/ voor meer informatie. Ook voor andere vragen omtrent het afsluiten van een hypotheek of het kopen van een woning kun je terecht bij LexWonen. Neem via het contactformulier op lexwonen.nl contact op en LexWonen helpt je graag verder. Een eigen huis is met LexWonen binnen handbereik. 

Reageren is niet mogelijk