Van plan om een rollator te kopen?

Het is verstandig om een rollator te kopen wanneer je moeite krijgt bij het lopen of wanneer je niet voor een langere tijd kan blijven staan. Met een rollator heb je wat extra steun tijdens een wandeling en is het mogelijk om na verloop van tijd even te zitten. Met een goede rollator is het voor heel veel mensen weer mogelijk om zelfstandig op pad te gaan. Wat voor verschil er zit tussen verschillende rollators lees je hier.

Uit welke soort rollators kan ik kiezen als ik besluit om een rollator te kopen?

Er zijn veel verschillende soorten rollators in verschillende prijsklassen te verkrijgen. Deze verschillende rollators verschillen op een aantal zaken van elkaar. Wanneer je van plan bent om een rollator te kopen kan je verschillende rollators van elkaar onderscheiden aan de hand van de volgende kenmerken:

  • Een rollator voor binnen
  • Een rollator voor buiten
  • De remmen van de rollator
  • Het aantal wielen van de rollator

Wanneer je van plan bent om een rollator te kopen voor gebruik binnenshuis is het verstandig om een binnenrollator aan te schaffen. Binnenrollators zijn compacte rollators waarmee je makkelijk door smalle ruimtes heen kan. Vrijwel alle binnenrollator hebben een dienblad waarop je makkelijk wat spullen zoals een kop koffie kwijt kan. Bovendien zijn binnenrollators relatief licht waardoor je je binnenshuis ook makkelijk kan verplaatsen. Het zijn vaak smalle rollators met klein wielen. Wanneer je van plan bent om een rollator te kopen voor gebruik buitenshuis is het verstandig om een buitenrollator aan te schaffen. Deze rollators zijn een stuk robuuster en waarbij het frame van de rollator een stuk dikker is. Buitenrollators beschikken vrijwel altijd over een zitje met rugleuning waardoor het mogelijk is om buiten op dit zitje uit te rusten. De banden van een buitenrollator zijn dan ook een stuk steviger dan die van een binnenrollator en bevatten bovendien profiel waardoor het ook mogelijk is om jezelf over zandpaden en onverharde wegen te verplaatsen. Een buitenrollator is ook binnen te gebruiken. Dit is wel een stuk minder praktisch aangezien buitenrollators meestal vrij groot zijn met grote wielen. Een ander punt waar je op moet letten wanneer je van plan bent om een rollator te kopen is het remsysteem van de rollator. De remmen van een rollator zijn een heel belangrijk onderdeel. Het is een middel om goed de controle over de rollator te kunnen houden. Alle rollators zijn uitgerust met een normale rem en een parkeerrem. Buitenrollators zijn meestal uitgerust met betere remmen dan binnenrollators. Wanneer je een rollator gaat kopen heb je ook nog de keuze voor het aantal wielen van de rollator. Rollators met 3 wielen zijn een stuk lichter dan rollators met 4 wielen en hebben een kortere draaihoek. Een rollator met 4 wielen is een stuk stabieler maar minder wendbaar.

Waarom een rollator kopen bij pucshop.nl?

pucshop is de online hulpmiddelen webshop. Er is een ruim aanbod aan verschillende soorten hulpmiddelen te verkrijgen en een goede service staat voorop. De webshop wil een bijdragen leveren aan het comfort, rust, gezondheid en welzijn van haar klanten. Wanneer je van plan bent om een rollator te kopen kan je dus ook goed terecht bij pucshop.nl.

Reageren is niet mogelijk