Waarom zou u uw medewerkersbetrokkenheid in kaart moeten brengen?

Ons bedrijf heeft heel veel mensen in dienst en dus zou je zeggen dat wij heel veel werk zouden moeten kunnen verzetten. Dat blijkt echter in de praktijk niet altijd zo te zijn. Wij hebben daarom onze mensen al meerdere keren naar cursussen gestuurd om zichzelf te verbeteren, maar wij hebben gemerkt dat dat geen positieve gevolgen had voor onze omzet. Wij vonden dit vreemd om te merken en wij hebben toen een heel andere manier aangewend om te zorgen dat wij de productiviteit binnen ons bedrijf konden verhogen. Wij hebben namelijk de medewerkersbetrokkenheid in kaart gebracht. Wij hadden namelijk al lange tijd het idee dat er iets binnen ons bedrijf speelde waar wij geen grip op konden krijgen. Wij hebben daarom besloten om een medewerkersbetrokkenheid onderzoek op te starten zodat wij konden kijken wat er op de werkvloer leefde. Sommige mensen denken dat dit niet gedaan hoeft te worden aan de hand van een medewerkersbetrokkenheid onderzoek, maar ik kan u zeggen dat het niet verkeerd is om dit te doen omdat je op deze manier namelijk heel goed kunt zien waar je verbeterpunten liggen. Wij hebben gekeken hoe wij het beste een medewerkersbetrokkenheid onderzoek zouden kunnen uitvoeren en wij hebben toen besloten dat wij het liefst een extern bedrijf in de arm wilden nemen. Wanneer wij dit namelijk zouden doen, dan zouden wij daar hopelijk veel aan hebben. Wij hebben gekeken welk bedrijf wij wilden vragen om bij ons de medewerkersbetrokkenheid in kaart te brengen en wij hebben uiteindelijk gekozen voor de mensen van trakstar.nl. Deze mensen kunnen je heel goed helpen en ik werd ook meteen heel vriendelijk te woord gestaan door deze mensen. Wij hebben aangegeven dat wij graag onze medewerkersbetrokkenheid in kaart wilden brengen en toen kregen wij te horen dat wij heel goed door hen geholpen konden worden. Dat was prettig om te merken en wij hebben daarom ook al heel snel alles in gang gezet om zo snel mogelijk de medewerkersbetrokkenheid in beeld te krijgen. 

Wilt u ook uw medewerkersbetrokkenheid in beeld brengen? 

Wij hebben uiteindelijk de medewerkersbetrokkenheid in kaart weten te brengen en daar moesten wij een heel pijnlijke conclusie uit trekken. Wij hebben gemerkt dat onze mensen helemaal niet blij waren met het managementteam en dat zij daardoor geen enkel motivatie voelden om aan de slag te gaan. Dat was voor ons pijnlijk om te horen en wij hebben daarom ook onze conclusie getrokken toen wij de medewerkersbetrokkenheid in kaart hadden gebracht. Uit de medewerkersbetrokkenheid bleek dat wij beter onze biezen konden pakken omdat dat het beste zou zijn voor het bedrijf. Dat hebben wij dan ook gedaan. Wij zijn nu op zoek naar een nieuw managementteam. 

Dit onderzoek was heel nuttig                         

Wij zijn blij dat wij dit onderzoek hebben laten uitvoeren omdat wij anders nooit ons probleem hadden kunnen oplossen. Kortom:

  • Wij zijn zeer te spreken over de het onderzoek dat wij lieten uitvoeren 
  • De mensen van trakstar.nl hebben ons heel goed geholpen 
  • Wij kunnen ons bedrijf nu verder ontwikkelen 

Kijk voor meer info ook nog even op trakstar.nl.  

Reageren is niet mogelijk