Culinaire reizen Roemenie

Culinaire reizen RoemenieWil jij een bijzondere vakantie vieren? Overweeg dan eens een van de culinaire reizen in Roemenie! Dit zal waarschijnlijk niet als eerste in jou opkomen op het moment dat jij denkt aan een vakantiereis die anders dan anders is. Sowieso denken mensen vaak al niet aan de mogelijkheid van een reis waarbij eten en drinken centraal staat en dat is jammer, het is namelijk een ontzettend leuke manier om een land te leren kennen. De eetcultuur zegt immers best wel iets over de rest van de cultuur en daarom kun je met culinaire reizen Roemenie en de Roemenen ook zeker goed leren kennen. Of bijvoorbeeld de Italiaans, Spaanse of Franse cultuur, waar je maar naar toe gaat. Kijk bijvoorbeeld maar naar Nederland, waar je in het zuiden een meer bourgondische eetcultuur hebt, terwijl het noorden veel minder hier de tijd voor neemt en wat soberder eet. Dit zegt best wel iets over een regio. Dat maakt een vakantie waarbij je veel aandacht hebt voor het lokale eten en drinken dus zeer interessant om het land te leren kennen. Maar met culinaire reizen Roemenie ontdekken? Dat is waarschijnlijk alsnog niet het eerste dat in je opkomt, je denkt bij culinair waarschijnlijk toch eerder aan bijvoorbeeld Frankrijk of Italië, om maar een voorbeeld te noemen.

Fantastische culinaire reizen Roemenie

En dat is jammer, dat er zo weinig aan het oostelijk deel van Europa wordt gedacht. Want ook culinaire reizen in Roemenie zijn absoluut de moeite waard! Als wij vanuit Nederland aan dit land denken, dan denken we echter al snel aan armoede en aan de achtergestelde Roma. Misschien denken we ook wel aan politieke misstanden en dergelijke. Maar dat is veel te eenzijdig, het land heeft je echt veel meer te bieden dan enkel dit! Wat kun je nu tijdens culinaire reizen van Roemenie ontdekken? Je kunt er bijvoorbeeld genieten van heerlijke wijnen! Wat veel mensen niet weten, is dat hier echt uitstekende wijnregio’s te vinden zijn. Je kunt dan bijvoorbeeld denken aan de volgende streken:

  • Muntenia
  • Moldova
  • Transsylvanië
  • Oltenia

De wijnboeren werken hier met diverse druivenrassen, waardoor er steeds weer nieuwe wijnsoorten te ontdekken zijn. Bij veel mensen is dit nog erg onbekend, maar er worden dus echt heerlijke wijnen hier gemaakt. Je kunt tijdens culinaire reizen te Roemenie hier alles over te weten komen!

Lokale keuken

Natuurlijk wil je tijdens culinaire reizen Roemenie niet alleen op wijngebied leren kennen, je wilt ook weten wat er lokaal zoal gegeten wordt. Tijdens een reis van Roemwijn en Romtour kun je dit allemaal te weten komen! Niet alleen het aspect van wijnland komt tijdens hun vakantiereizen aan bod, maar het proeven van de wijnen wordt altijd gecombineerd met het genieten van de heerlijke Roemeense keuken. Je leert zo de eet- en drinkcultuur in alle facetten kennen! Natuurlijk is het belangrijkste aandachtspunten tijdens culinaire reizen Roemenie leren kennen op het gebied van spijs en drank, maar dat betekent niet dat er geen aandacht is voor andere zaken. Want ook op het gebied van natuur en cultuur valt er genoeg te zien en te beleven! Met andere woorden, het is echt een verrassend veelzijdig vakantieland en dus zeker de moeite waard om eens te bezoeken! Wil jij tijdens je bezoek een focus leggen op wijn en spijs, dan moet je zeker eens kijken op WijnreisRoemenie.nl, waar je de speciale culinaire reizen Roemenie vindt die Roemwijn organiseert samen met Romtour. Op hun site vind je het programma van dag tot dag, zodat je een goed beeld krijgt van alles wat je tijdens hun vakantiereizen kunt zien, proeven en beleven!

Reageren is niet mogelijk