De nieuwste trend: Een pallet bed

Als we naar de nieuwste trends kijken op het gebied van slaapkamer inrichting dan is een pallet bed daar toch zeker eentje van. En niet voor niets natuurlijk, want het is niet alleen een hele stoere en trendy manier van het bouwen van je eigen bed, maar ook nog eens super goedkoop. Als jij ook om die reden een pallet bed wilt bouwen dan zou je eens op de website van palletspoed moeten kijken. Daar verkopen ze namelijk kant en klare pallets, die je gewoon neer kunt leggen en gebruiken als bed Het enige wat je uiteraard nog nodig hebt is een goed matras. Dit leg je er gewoon bovenop. De meeste mensen gebruiken daarvoor één laag met pallets, oftewel vier stuks. Dit is op zich prima en het geeft voldoende ondersteuning aan je matras, en dus aan je lichaam. Maar niet iedereen vindt het fijn om zo dicht bij de grond te slapen, vandaar dat velen ervoor kiezen om een dubbele laag pallets te kopen, oftewel twee lagen. De pallets worden in dat geval gestapeld om een pallet bed te maken wat ietsje hoger is. Je voelt daar als je eenmaal je ogen dicht hebt natuurlijk niks van, maar het voelt wel wat knusser als je nog wakker bent, de ruimte voelt iets meer gevuld, en is dat natuurlijk ook.

Hoe kun je zelf een pallet bed maken?

Je kunt natuurlijk heel gemakkelijk zelf een pallet bed maken met de pallets die ze in bovengenoemde webshop verkopen. Je schuift ze gewoon op de grond tegen elkaar aan en legt het matras erop. Het ligt een beetje aan de ondergrond (oftewel de vloer) of je de pallets moet complementeren met nopjes aan de onderkant. Het kan natuurlijk altijd een beetje gaan schuiven en je wilt geen krassen op je dure laminaat. Bedenk je dus of je van die zachte nopjes aan de onderkant van je pallet bed wilt plakken. Het is iets duurder en iets meer werk, maar dan weet je in ieder geval dat je vloer goed beschermd is tegen krassen. Voor mensen die veel bewegen in hun slaap is het slim om de pallets onderling aan elkaar vast te maken. Dan staat het net iets stabieler en hoef je niet om de zoveel tijd je matras op te tillen om de pallets weer recht te leggen. Je kunt dit doen met een simpel U-profiel die je koopt in elke bouwmarkt. 

Online pallets bestellen

Als je in deze webshop de pallets koopt waarmee je zelf je pallet bed gaat maken heb je de keuze uit diverse opties:

  • Europallets B Keus
  • Europallets A Keus
  • Europallets nieuw

Hoe ouder en intensiever gebruikt de pallet is, hoe goedkoper hij uiteraard is. Maar ook als je voor de volledig nieuwe pallets gaat ben je nog steeds slechts een schijntje kwijt voor jouw nieuwe pallet bed. Je hebt er namelijk maar vier nodig (of acht, als je een hoger bed wilt) en dus heb je al een volledig nieuw bed voor minder dan €100. Nu snap je wel waarom het zo populair is om zo’n bed zelf te maken, je bespaart er veel geld mee!

Reageren is niet mogelijk