Heb je hulp bij alcoholisme nodig?

Heb je hulp bij alcoholisme nodig?Wanneer heb je hulp bij alcoholisme nodig? Dat is een hele goede vraag waar niet direct een eenduidig antwoord op te geven is. Het is heel lastig te bepalen omdat alcohol gewoon in restaurants, supermarkten en cafés te krijgen is. Het is toegankelijk voor bijna iedereen dus het gaat om de mate van het gebruik. In het algemeen voel je zelf wel aan of je een alcoholprobleem hebt of niet. Als je gemiddeld elke dag minstens twee à drie drankjes per dag neemt. Diep van binnen weet je dat je afhankelijk wordt van de drank, en eigenlijk niet meer zonder kan. Maar er zijn natuurlijk ook veel gevallen waarbij je twijfelt. Gelukkig is er voor iedereen hulp bij alcoholisme te krijgen als dat nodig is. Daarvoor is het verstandig om de zelftest te doen, mocht je hier nog twijfels over hebben. Deze kun je bijvoorbeeld vinden via solutions-center.nl. Het is heel belangrijk om dit te doen. Als je naar deze site gaat, zet je al een hele mooie eerste stap. Want als je een probleem hebt, is het zoeken van hulp bij alcoholisme echt cruciaal.

Een perfecte site voor hulp bij alcoholisme

Iedereen die verslaafd is aan alcohol, heeft hierbij goede hulp nodig. Vaak is het heel lastig om die eerste stap te zetten. Daarom is het verstandig om naar de site van Solutions te gaan, want hier kun je veel informatie vinden over het zoeken en vinden van hulp bij alcoholisme. Lees gewoon alle informatie eens rustig door, door de heldere teksten weet je precies waar je aan toe bent en dat is heel fijn. Op deze website vind je meer info over hulp bij alcoholisme, en je kunt gelijk actie ondernemen op diverse vlakken:

  • Brochure aanvragen
  • Intakegesprek aanvragen
  • Zelftest doen

Je hoeft maar op een knop te drukken en zo kun je bijvoorbeeld gelijk heel makkelijk een zelftest doen, mocht je twijfelen of je hulp bij alcoholisme nodig hebt of niet. Ook is een brochure aanvragen een goed idee, dan kun je deze bijvoorbeeld ook aan naasten in je omgeving laten zien. Mocht je eraan toe zijn, dan kun je een intakegesprek aanvragen. Dan kan je daadwerkelijk hulp bij alcoholisme krijgen, dan kan het proces in werking worden gezet.

Op Solutions kun je rekenen

Mocht je hulp bij alcoholisme nodig hebben, dan is Solutions zeker een hele goede optie. Want Solutions maakt bijvoorbeeld gebruik van het 12 Stappen Minnesota Model. Het doel is hierbij dat je geen geestverruimende of stemmingsveranderende middelen meer gebruikt. Er is een speciale methode gekoppeld aan dit programma, dat zeer effectief is. Als je daar meer over wil weten, kun je naar de site van Solutions gaan. De cliënten worden hierbij goed begeleid, waardoor ze uiteindelijk zelfstandig de verslaving de baas kunnen worden. Je kunt bij ze terecht voor een intakegesprek en vervolgens is er eventueel tijd voor een detox, om lichamelijk op een verantwoorde manier af te kicken. Dan volgt een diagnostische periode en daarna komt er een klinische of ambulante behandeling. Ook wordt er na dit traject aandacht besteed aan nazorg. Dit is een proces dat zeker niet moet worden onderschat en Solutions besteedt hier dan ook veel aandacht aan. Het is te zonde om je leven te laten bepalen door alcohol of drugs. Dat is niet alleen schadelijk voor jezelf, maar ook zeker voor je omgeving. Dus heb je het vermoeden dat je met een verslaving kampt? Dan is het zeker van groot belang om goede hulp in te schakelen en bij Solutions kun je daar zeker op rekenen.

Reageren is niet mogelijk