Kerstpakketten, weet jouw baas een leuk pakket uit te zoeken?

Het is elk jaar weer afwachten; wat heeft je baas uitgezocht en waarom? Want het ene jaar kan je een volle doos krijgen met tal van producten, een ander jaar zijn de kerstpakketten eenvoudige gebruiksartikelen. Maar waar komen kerstpakketten eigenlijk vandaan? Wie een beetje in de geschiedenis van de kerstpakketten duikt, zal al snel zien dat het iets is wat uit de 19e eeuw stamt. In deze tijd was voedsel bewaren nog niet zo eenvoudig als nu, en was het in de wintermaanden best wel eens lastig om nog iets lekkers op tafel te zetten. Rond de kerst was het in boerenstreken gewoonte om langs de deuren te gaan om mensen niet alleen een goed en zalig kerstfeest te wensen, maar om ook wat te eten en te drinken mee te nemen. Ook de mensen die bij het gezin inwoonden om te helpen werden hier dan niet overgeslagen. Zij hadden tweede kerstdag vrij en kregen dan een mand gevuld met lekkere en nuttige dingen om mee naar huis te nemen, om te delen met de familie. Hierdoor werd het kerstfeest gezien als een feestdag waarbij je samenkwam met de familie, met een blijk van je werkgever voor al het werk dat je verzet had het afgelopen jaar. Het kerstpakket was geboren.

Kerstpakketten wat is er allemaal mogelijk?

De traditie met de kerst werd al snel overgenomen in alle lagen van de bevolking, waarbij het gewoonte werd dat je van je werkgever een kerstpakket kreeg rond de kerstdagen. Kerstpakketten bestaan dus al heel lang, maar nog niet zo heel erg lang in de huidige vorm. Vroeger was het namelijk gewoon dat de kerstpakketten samengesteld werden door het bedrijf of de werkgever zelf. Nu is het tegenwoordig gebruikelijker om voor het samenstellen van kerstpakketten een extern bedrijf in te huren of simpelweg opdracht te geven om pakketten te maken. Maar medio 2000 werd er nog een optie geïntroduceerd, het zelf samenstellen van je kerstpakket. Je kunt dan via een link die je van je werkgever krijgt zelf je kerstpakket samenstellen. Bij Kerstpakketten XL (kerstpakkettenxl.nl) is het ook mogelijk om je kerstpakketten voor een deel samen te stellen als werkgever. Je kiest in welke prijsklasse je een pakket wilt hebben en daarna kan je er dingen aan toevoegen. Kies je bijvoorbeeld voor een Italiaans Kerstpakket – dan is het wellicht leuk om er bijvoorbeeld een pasta-schep bij de doen. Als je dit samen uitzoekt en bestelt, wordt het in hetzelfde kerstpakket geleverd. Je kunt kerstpakketten dus zo persoonlijk maken als je zelf wilt, en ook zo duur als je zelf wilt. Je kunt al een kerstpakket uitzoeken vanaf €10,-.

Waarom een kerstpakket online bestellen?

Er zijn genoeg redenen waarom je een kerstpakket online zou willen bestellen, denk aan de volgende dingen;

  • Online samenstellen
  • Stipte levering
  • Je hebt er geen werk aan (behalve het uitzoeken)
  • De keuze is reuze

Je medewerkers aan het einde van het jaar nog even in het zonnetje zetten doe je met kerstpakketten. Je kunt het zo gek niet bedenken of je kunt het in een kerstpakket krijgen, en dan ook nog eens afgeleverd direct bij je bedrijf. Online kan je vaak een groot assortiment vinden, je hoeft niet meer in de winkels te horen te krijgen dat er artikelen niet leverbaar zijn. Je gaat eenvoudig naar de website van Kerstpakketten XL, zoekt het pakket uit dat je wilt hebben. Je bestelt dit pakket en laat het pakket in de maand december leveren – klaar!

Reageren is niet mogelijk