Heeft jouw kat al een krabpaal?

Voor katten is het erg belangrijk om een krabpaal in huis te hebben, heb je dit niet, dan kan dit ongewenst gedrag opleveren. Het maakt daarbij niet zoveel uit of jouw diertje wel of niet buiten komt, maar voor binnenkatten is het wel nog belangrijker dat zij over een krabpaal beschikken. Dit is niet alleen van belang om hun nagels in goede conditie te houden, maar ook om hun spieren goed aan het werk te zetten.

Waarom krabt een kat?

Mensen die poezen hebben of hebben gehad, zullen waarschijnlijk het probleem van krabben aan meubels wel herkennen. Dit is erg vervelend, maar het is met een krabpaal vaak ook goed op te lossen. Het is onvoldoende om jouw diertje alleen maar te bestraffen op het moment dat hij of zij ergens aan krabt, het is ook nodig om een alternatief te bieden. Een kat zet zijn nagels namelijk niet zomaar ergens in. Ze doen dit in de eerste plaats om hun nageltjes in goede conditie te houden. Als ze nergens aan kunnen krabben, dan zullen ze al snel te lang worden en dat maakt het lastig voor ze om goed te kunnen lopen. Bovendien kunnen er dan problemen met ingegroeide nagels en ontstekingen gaan ontstaan. Een krabpaal is dus in de eerste plaats een middel om de nagels kort en gezond te houden. Maar ergens aan krabben doen katten ook om hun spieren te gebruiken. Belangrijk om daarbij te weten is dat ze dit verticaal als horizontaal moeten doen, omdat daarbij verschillende spiergroepen worden gebruikt. Een krabpaal zou daarom zowel verticale krabelementen moeten bevatten, als horizontale. Alhoewel een deurmat voor menig kat voor dat laatste vaak ook wonderen doet. Tot slot is het zo dat er bij geurklieren in de voetkussens zitten. Ze zetten hun klauwen dus ook ergens in om hun geur te zetten. Dit is ook zeker een punt om in het oog te houden.

Krabpaal in verschillende varianten verkrijgbaar

Biedt jij in jouw woning geen enkele krabplek aan jouw diertje aan, dan zal hij of zij al snel aan tafelpoten, stoelpoten, banken of deuren gaan beginnen. Je kunt dan wel boos worden, maar zolang je geen alternatief aanbiedt in de vorm van een krabpaal zul je het gedrag dus niet kunnen veranderen. Heb je deze nog niet in huis, dan zou je deze dus zeker moeten kopen. Er zijn veel verschillende varianten verkrijgbaar, waarbij er gekeken kan worden naar:

  • formaat
  • andere mogelijkheden naast krabelement
  • kleur en stijl

Wat formaat betreft kun je kiezen voor een bescheiden en klein model krabpaal. Dat is prima, zolang jouw poes maar haar nageltjes kan scherpen doet het immers al waar het voor bedoeld is. Maar je kunt ook voor grotere varianten kiezen, die vaak nog meer mogelijkheden bieden. Deze grotere zijn bijvoorbeeld uitgerust met verschillende plateaus om op te liggen en met touwtjes om mee te spelen. Zo bieden ze ook meteen mogelijkheden tot slapen en spelen. Het ligt er dus maar net aan waar jij naar op zoek bent en wat je al in huis hebt. Wat voor variant jij ook zoekt, je vindt het bij Krabpaal.nl!

Reageren is niet mogelijk