Ken jij de elektrische step?

Voor veel mensen zal de elektrische step een onbekend vervoersmiddel zijn en zij zullen in eerste instantie het misschien ook een wat vreemd idee vinden om hier gebruik van te maken. Dat is niet zo verwonderlijk, steppen associëren we eigenlijk toch vooral met kinderen. Maar eigenlijk is dat jammer en zou er verandering moeten komen in dat beeld. Het is namelijk zo dat de elektrische step een heel efficiënt, compact en praktisch vervoersmiddel is. Het verdient daarom zeker meer erkenning en bekendheid. Op het moment dat het wat bekender wordt, zul je zien dat ook steeds meer mensen het zullen gaan gebruiken. Kies jij er nu al voor, dan kun je dus echt een trendsetter zijn!

Voordelen elektrische step

Er zijn zo veel verschillende vervoersmiddelen verkrijgbaar, waarom zou je nu juist specifiek kiezen voor de elektrische step en niet voor, bijvoorbeeld, gewone fietsen, fietsen met een accu, scooters, brommers, brommobielen of de auto? Wat zijn nu de voordelen van dit specifieke vervoersmiddel? Er zijn verschillende te noemen:

  • kleine en lichte modellen verkrijgbaar
  • opvouwbare modellen verkrijgbaar
  • redelijk hoge snelheid door accu
  • schoon en stil 
  • relatief lage kosten

Dit zijn allemaal heel goede redenen om juist voor de elektrische step te kiezen. Wat wel gezegd moet worden, is dat er veel verschillende modellen verkrijgbaar zijn en dat niet alle varianten dezelfde eigenschappen en voordelen hebben. Het grote voordeel van een klein en licht model, is dat je deze gemakkelijk mee kunt nemen in de kofferbak van je auto of in de trein. Zo kun je dit vervoersmiddel goed inzetten om vanaf bijvoorbeeld een P+R of van het station naar je werk te komen. Dat geldt natuurlijk ook voor de opvouwbare varianten. De wat grotere modellen hebben juist over het algemeen weer wat meer comfort te bieden en hebben vaak ook een grotere en sterkere accu. Wat dan weer voor iedere elektrische step geldt, is dat ze schoon rijden, helemaal als jij hem oplaadt op groene stroom. Ook is de motor stil en stoot je geen stinkende uitlaatgassen uit. Bovendien zijn zowel de aankoopkosten als de onderhoudskosten laag, vergeleken met bijvoorbeeld een auto.

Wie mag er op rijden?

Wat wel belangrijk is om in het oog te houden bij de aankoop van een elektrische step, is dat niet ieder model zomaar door iedereen gereden mag worden. Doordat steppen klinkt als een activiteit voor kinderen, ben je misschien al snel geneigd om te denken dat ook zij hier gebruik van mogen maken. Maar meestal zul je toch echt minimaal 16 jaar oud moeten zijn om hier van gebruik te mogen maken. Een ander aandachtspunt is of je wel of niet een rijbewijs nodig hebt. Dat ligt er een beetje aan voor wat voor soort elektrische step jij kiest. Voor sommige modellen zul je minimaal een scooterrijbewijs of bromfietsrijbewijs nodig hebben, terwijl je met andere ook zo de weg op mag. Het is dus goed om hier op te letten voordat jij een elektrische step aan gaat schaffen. Bij Fast & Furious Scooters weten ze meer over de regels en kun je een keus maken uit diverse soorten steps. 

Reageren is niet mogelijk