Ontwikkel je gespreksvaardigheden met een cursus gesprekstechnieken

Zodra je je huis verlaat en de wijde wereld in gaat, dan moet je vrijwel altijd in tal van verschillende situaties vertrouwen op je gespreksvaardigheden. Ook in je huis moet je overigens vaak goed kunnen communiceren. Je moet immers met je partner overweg kunnen en je moet je kinderen opvoeden en in al dit soort van gevallen moet je communiceren. Maar thuis met je partner en kinderen is er toch vaak niet heel veel noodzaak voor specifieke vaardigheden. Maar als je op je werk komt en iemand feedback moet geven, dan moet je wel weten hoe je dat aanpakt. Een zogenaamd ‘slecht nieuws gesprek’ vergt een delicate aanpak. Je kunt dan niet zonder meer de informatie die je moet overdragen uitspreken. Er zijn immers ook emoties in het spel. Je woorden hebben wat dat betreft consequenties en als je de juiste gesprekvaardigheden in huis hebt, dan kun je die consequenties vaak beter overzien en controleren. Maar gesprekvaardigheden bestaan uit meer dan alleen weten welke woorden je kunt gebruiken en weten hoe grammatica werkt. Daarom is het zeker een idee om een cursus gesprekstechnieken te volgen bij tijdwinst.com. Via deze cursus gesprekstechnieken leer je verschillende technieken die je kunt gebruiken in uiteenlopende situaties. Als je bijvoorbeeld iemand moet overtuigen of als je in een vergadering je zegje wilt doen, dan zijn daar specifieke technieken voor. Het is niet zo dat je daar een 4-jarige opleiding voor moet volgen. Een cursus gesprekstechnieken hoeft daarom ook niet langer dan 1 dag te duren. Je kunt dan de meest effectieve communicatiemethodes onder de knie krijgen en daarna kun je ze in de praktijk uiteraard gaan oefenen. Als het op een cursus gesprekstechnieken aankomt, dan is het voornamelijk een kwestie van leren wat je wel en niet moet doen. Als je met een baas communiceert, dan zijn er vaak ongeschreven regels waar je je onbewust al aan houdt. De dynamiek tussen baas en werknemer zorgt hier al heel snel voor. Via een cursus gesprekstechnieken krijg je de vaardigheden aangereikt om dit soort vaste patronen en dynamieken te doorbreken. Daarom is een cursus gesprekstechnieken zo handig, want het geeft je de nodige tools om het beste uit verschillende situaites te halen. Of je nou moet samenwerken, medewerkers moet aansporen of iets van iemand gedaan moet krijgen, het is altijd goed om te weten hoe je dat qua communicatie moet aanpakken. Daarom is het zeker een idee om een 1-daagse cursus gesprekstechnieken te volgen bij tijdwinst.com. 

Meld je aan voor een cursus gesprekstechnieken

Mocht je een cursus gesprekstechnieken willen volgen, dan kun je je aanmelden voor een cursus via de site van gesprekstechnieken.nl. Hier vind je meteen een overzicht van verschillende cursussen en de bijbehorende startdata. Je kunt je dan aanmelden voor een cursus waar nog plek is.  

Kijk op tijdwinst.com voor andere cursussen

Je kunt je vaardigheden op verschillende terreinen verbeteren. Naast je gespreksvaardigheden, kun je ook aan de slag gaan met andere vaardigheden of eigenschappen zoals: 

  • Assertiviteit
  • Zelfvertrouwen
  • Snellezen
  • Feedback geven

Voor deze en de vele andere vaardigheden kun je verschillende trainingen volgen bij tijdwinst.com.

Reageren is niet mogelijk