Toneelschool

Als je professioneel acteur wilt worden, dan leidt de weg daar naartoe over het algemeen via de toneelschool. Er zijn een aantal HBO-opleidingen op dit gebied in Nederland, waar jij de fijne kneepjes van het vak kunt leren, te weten in:

  • Amsterdam
  • Maastricht
  • Utrecht
  • Arnhem

Maar voordat je aan een dergelijke school kunt gaan studeren, moet je een toelatingstest doen, zodat ze kunnen beoordelen of jij geschikt bent voor hun opleiding. Hoe kun jij je nu het beste voorbereiden op een dergelijke test en hoe kun jij je nu het beste voorbereiden op een carrière als acteur? Het is aan te raden om in ieder geval de toneelschool van Vooropleiding Theater Nederland te volgen. Als je dat doet, vergroot je de kans op een succesvolle auditie voor de opleiding van jouw keuze echt enorm! Dit heeft te maken met het feit dat de docenten die bij deze vooropleiding les geven, zelf ook les geven aan HBO toneelopleidingen. Hierdoor weten zij wat er van je gevraagd wordt op het moment dat je daar auditie gaat doen. Zij kunnen jou dan ook uitstekend voorbereiden op wat er komen gaat en jou tijdens je tijd bij Vooropleiding Theater Nederland goed prepareren voor de toneelschool.

Bereid je voor op toneelschool

Nu is het volgen van een cursus aan het genoemde instituut slechts één stap die je kunt zetten om jouw kansen op toelating tot een toneelschool zo groot mogelijk te maken. Wat kun je nu nog meer doen om jouw kansen te vergroten? Wat altijd verstandig is, is om zoveel mogelijk ervaring op te doen op het gebied van acteren of toneelspelen. Sluit je dus aan bij een toneelvereniging bij jou in de buurt of doe bij jou op de middelbare school mee met toneelstukken. Natuurlijk is dit heel wat anders dan een professionele toneelschool, maar het geeft jou wel de kans om ervaringen op te doen. Het leert je alvast om samen te spelen met anderen, om te reageren op andere acteurs. Ook doe je alvast ervaring op met het leren van teksten en je over het toneel bewegen. En uiteraard leer je ook het spelen voor publiek, hoe vaker je dat doet, hoe gemakkelijker het zal gaan. Met andere woorden, grijp iedere kans aan om op de planken te staan en om in producties mee te doen. Zo leer je het wereldje al een beetje kennen en heb je al wat ervaring voordat je op de toneelschool terecht komt!

Uitstekende cursus

Heb jij dit gedaan, dan is de volgende stap op weg naar de toneelschool het volgen van een acteercursus bij Vooropleiding Theater Nederland. Zoals gezegd word je hier begeleid door docenten die zelf ook les geven aan HBO-opleidingen in Nederland. Bovendien zijn zij zelf ook professioneel acteur of zijn dit geweest. Hierdoor weten zij als geen ander wat er van je gevraagd wordt in dit vak. Zij zijn hierdoor niet alleen in staat om jou technisch gezien te leren wat je nodig hebt op het moment dat jij voor de camera of op het toneel staat, zij weten ook hoe het is om lessen te volgen aan een toneelschool en hoe het is om om te gaan met regisseurs en publiek. Zo word jij goed voorbereid en ook kun je er tijdens deze cursus al achter komen of jij geschikt bent voor de acteerwereld. Door de jarenlange ervaring van de docenten, zien zij snel genoeg of jij het in je hebt of niet. Wil jij meer weten over de mogelijkheden van deze voorbereidingscursus op de toneelschool? Kijk dan op ToneelhuisAmsterdam.nl, daar vind je alle nodige informatie over Vooropleiding Theater Nederland!

Reageren is niet mogelijk