Ontslag op staande voet

Niemand verwacht ontslag op staande voet mee te maken. We horen dit om ons heen, het fenomeen is ons bekend. Dat het onszelf overkomt, daar staan we liever niet bij stil. Het is ook wel erg uitzonderlijk als dit voorkomt. Net als de omstandigheden die daarmee gepaard gaan. Als het toch gebeurt, dan komt het aan als donderslag bij heldere hemel. Hoewel er dan veel door u heen gaat, is het toch verstandig een jurist te raadplegen. Zeker gezien de gevolgen die u staan te wachten. Grotendeels financieel en om ervoor te zorgen dat voor u wel de zaken geregeld worden waar u recht op hebt. Dat kan bij ontslag op staande voet nog weleens onzeker zijn en daarom is het goed samen met een jurist te bespreken hoe verder gaan. Voor een leek zijn de eigen rechten en plichten onbekend of onduidelijk. De werkgever kan van alles neerleggen en vertellen. Wanneer de werknemer net het nieuws heeft moeten verwerken, kan het zijn dat deze akkoord gaat met voorwaarden die niet overeenkomen met de rechten. Om dit te waarborgen, is een jurist nodig. Bij Sociaal Verhaal werkt een team juristen op vrijwillige basis om mensen bij te staan in dergelijke situaties waarbij sprake is van ontslag op staande voet.

Wat doet Sociaal Verhaal bij ontslag op staande voet

De juristen van Sociaal Verhaal zitten klaar om bij ontslag op staande voet de hulp te bieden. Dit doen zij door gratis juridisch advies te geven en samen met u een oplossing te vinden. Het klinkt misschien eenvoudig, maar wanneer u in deze situatie zit is het soms moeilijk de oplossingen te zien. Zeker als hier juridische factoren aan vast zitten. Daar hebben maar weinig mensen echt verstand van en een jurist weet hoe en wanneer de wetten en regelgeving toe te passen bij ontslag op staande voet. Dit zal allemaal zo redelijk mogelijk aangepakt worden. Door als eerste met u en de voormalig werkgever in overleg te gaan. Vaak zit er al een hele geschiedenis vast tussen beide partijen, om goed tot een bevredigende oplossing te komen. Een derde partij kan dan zorgen dat de sfeer iets neutraler wordt. Mocht het toch moeilijk worden, dan kan Sociaal Verhaal u helpen met het vinden van de beste juridische bijstand die nodig is. Dat kan een advocaat zijn of mediator. Alles om ervoor te zorgen dat het ontslag op staande voet toch op zo’n eerlijke mogelijke manier wordt afgerond.

Altijd reden om aan te vechten

Denk niet te licht over een ontslag op staande voet. Vergis u daar niet in. Op de website sociaalverhaal.com staat al veel informatie. Details waar u aan moet denken en waar u op moet letten bij ontslag op staande voet. Voorbeelden daarvan zijn:

  • Het verspelen van het recht op loon.
  • Het eisen van een schadevergoeding door de werkgever.
  • De gevolgen voor uw WW-uitkering.

Zeker voor het laatste moet een ontslag op staande voet aangevochten worden. Zonder dat u initiatief heeft genomen om dit aan te vechten, gaat de WW-uitkering niet uitbetaald worden door de UWV. Dit klinkt wellicht vreemd, maar dat is zoals het werkt. Het is voor te stellen dat u al moe en neerslachtig wordt bij het idee, maar bedenk dat u met het juiste advies toch alles met een beter gevoel kan afronden. Neem in ieder geval de stap om te bellen met Sociaal Verhaal of laat een bericht achter bij de website. Als u een van de vrijwilligers spreekt, dan zullen zij u snel genoeg geruststellen. Om u vervolgens te motiveren toch uw ontslag op staande voet aan te vechten.

Reageren is niet mogelijk