Troffelvloer

De meeste mensen weten dat er verschillende soorten vloermaterialen bestaan, maar heb je wel eens gehoord van de troffelvloer? Voor velen zal dit een onbekend materiaal zijn en dat heeft te maken met het feit dat het eigenlijk niet gebruikt wordt voor toepassingen in woningen, hoewel dit heel goed mogelijk zou zijn. Over het algemeen wordt het gebruikt in bedrijfsruimten. Je kunt dan bijvoorbeeld denken aan de melkstal van een melkveebedrijf, maar ook aan een productieruimte of een accuruimte. Ook in de vleesverwerkende industrie wordt de troffelvloer vaak toegepast, net als in de chemische industriële sector. En dan is er nog de zogenaamde utiliteitsbouw, zoals recepties, dancings en winkels. Ook hierin wordt dit vloertype vaak toegepast, vanwege de specifieke eigenschap die het materiaal heeft. Andere vloermaterialen zijn voor dergelijke situaties gewoon veel minder geschikt, die zijn bijvoorbeeld niet goed bestand tegen de zware belasting of het veelvuldige gebruik waarvan op dergelijke plekken vaak sprake is. Ook kunnen ze vaak niet goed tegen water of zijn ze gewoon lastig om schoon te maken, wat ze een stuk minder geschikt maakt dan de troffelvloer.

Voordelen troffelvloer

Maar wat is nu precies een troffelvloer, waar is deze van gemaakt? Dit is een materiaal van kunststof dat bestaat uit drie verschillende componenten, te weten:

  • hars
  • harder
  • vul (kleur) stoffen

Als dit op een ondergrond gemaakt wordt, dan krijg je een strak en naadloos geheel, wat voor veel gebruikers al de reden is om hiervoor te kiezen. Naden zijn immers bij het schoonmaken een groot probleem, want hoe verwijder je daar echt alle troep uit? Heb je een naadloze vloer, dan maakt dit het hygiënisch schoonmaken al echt een heel stuk eenvoudiger! Een ander voordeel is de hoge belastbaarheid van een troffelvloer, wat het zo geschikt maakt voor ruimtes waar iedere dag heel veel mensen komen en heen en weer lopen. Waar andere materialen dan al snel slijtage laten zien, blijft dit materiaal gewoon heel lang een mooie uitstraling houden. Ook als er veel gewicht op de ondergrond komt, bijvoorbeeld omdat er machines op geplaatst moeten worden, is dit door de hoge belastbaarheid geen enkel probleem. Je kunt er dan ook echt jaren mee vooruit en dat is natuurlijk ook zeker een pluspunt! Zo zitten er dus verschillende voordelen aan het gebruik van een troffelvloer en het is dan ook een geen wonder dat er op zoveel verschillende plaatsen gebruik van gemaakt wordt.

Aan laten leggen

Wil jij in jouw pand ook een troffelvloer hebben, dan is het belangrijk om eerst goed naar de ondergrond te kijken. Verkeert deze namelijk niet in de juiste staat, dan zal het materiaal niet goed hechten en zal het resultaat een stuk minder goed zijn. Dat is natuurlijk zonde, want je wilt gewoon een mooie, vlakke en strakke vloer hebben. Waaraan moet jouw ondergrond voldoen om een goed resultaat te behalen? Deze moet bijvoorbeeld voordat het gelegd wordt goed schoon gemaakt zijn en goed droog zijn, anders behaal je geen goede hechting. Dan is het leggen van de troffelvloer zelf ook nog wel een ding, want hoe doe je dit goed? Het beste kun je dit uitbesteden aan een hierin gespecialiseerd bedrijf. Een uitstekende keus is Dutch Coating Center. Zij kunnen jou hierin als geen ander adviseren en begeleiden en ook kunnen zij de levering verzorgen. Op hun website Coatingcenter.nl vind je afbeeldingen van diverse vloeren die zij gelegd hebben, zodat je een goed beeld kunt krijgen van hoe het eindresultaat eruit kan zien. Wil jij meer weten over de mogelijkheden van de troffelvloer voor jouw pand of wil je graag een vrijblijvende offerte ontvangen? Neem dan gerust contact met hen op!

Reageren is niet mogelijk