Velgen richten laat je doen door De Velgendokter

Als je in de auto rijdt en merkt dat het niet al te soepel gaat, dan is de kans groot dat de velg niet langer helemaal rond is. Als je op de fiets zit, dan merk je vrij direct wanneer er een slag in je wiel zit. In de auto duurt dat soms wat langer, omdat je als het ware verder bent verwijderd van het wiel. Daarnaast heb je 4 wielen en de andere drie compenseren altijd het gebrek van een vierde wiel. Maar toch kun je al vrij snel merken als een wiel niet meer soepel rond draait vanwege een deuk of een kromming. Het is bij een klein deukje vrij subtiel, maar het is als de erwt onder 100 matrassen. Je voelt het dus wel in je lijf en als het probleem wat extremer is, dan hoor je het vaak ook wel. Het is bij de eerste detectie van het probleem zaak dat je meteen actie onderneemt. Wachten en doorrijden met een kromme of gedeukte velg is vragen om problemen. Ten eerste zal de kwaliteit van de velg alleen maar minder worden. Maar een kromme velg zal, als je er op doorrijdt, ook schade toebrengen aan de band en wellicht zelfs aan de auto zelf. De suspensie krijgt het bijvoorbeeld ook zwaarder te verduren als het wiel niet soepel rolt. Los daarvan wordt de reparatie alleen maar duurder wanneer je langer wacht. Dus zodra je merkt dat er sprake is van een probleem, dan is het zaak dat je zo snel mogelijk je velgen laat richten. Velgen richten is een relatief kleine ingreep en zorgt ervoor dat de deuk uit de velg wordt gehaald of dat de kromming weer rond wordt gemaakt. Je kunt je velgen richten bij De Velgendokter. Aangezien je hier te maken hebt met een heuse dokter, kun je er vanuit gaan dat de velgen na het richten weer zo goed als nieuw zijn. Als je er nog niet heel veel erg in had dat je velgen krom waren, dan merk je dat des te beter wanneer ze weer mooi rond zijn. Want het contrast tussen de soepelheid van goede ronde velgen en gedeukte or kromme velgen, is vaak juist des te beter te voelen wanneer de velgen weer zijn gerepareerd. Dus mocht je merken dat de auto niet meer zo soepel rijdt, kom dan snel langs bij De Velgendokter en laat je velgen richten.

Velgen richten en vele andere diensten

Je kunt bij De Velgendokter zoals gezegd velgen richten, maar je kunt er ook terecht voor andere diensten zoals:

  • Velgen lassen
  • Velgen reparatie
  • CNC draaien
  • Hoogglans verdichten

Voor het in goede conditie houden van je auto in vooral je velgen, ben je bij De Velgendokter dus zeker aan het juiste adres. Mocht je dus iets te hard over de stoeprand zijn gereden, dan is het verstandig om je auto even te laten nakijken en eventueel direct je velgen te richten.

Neem contact op met De Velgendokter

Mocht je een afspraak willen maken voor het richten van de velgen of voor een andere dienst, dan kun je via de site van develgendokter.nl meteen een afspraak maken.

Lees meer…

Reageren is niet mogelijk