WOZ waarde: bezwaar maken

Elke gemeente hanteert een WOZ-waarde voor huizen in de gemeente. Deze waarde wordt vastgesteld door de gemeente, en op basis hiervan betaalt u belasting. Het kan voorkomen dat u het niet eens bent met de vastgestelde waarde. Dat zal meestal voorkomen als u vindt dat de waarde te hoog is geschat. Hierdoor moet u meer belasting betalen. Dat is uiteraard gunstig voor de gemeente, maar niet voor u. Gelukkig is het mogelijk iets te doen aan deze WOZ waarde. Bezwaar maken kan bij de gemeente, als u vindt dat het bedrag lager zou moeten zijn. U kunt de WOZ waarde van uw woning bekijken via het gemeentelijk register of kadaster. Bij de aankoop van een woning wordt altijd geregistreerd wat de waarde van de woning op dat moment is. De gemeente gaat elk jaar uit van een bepaalde stijging. Bent u het niet eens met deze WOZ waarde? Bezwaar maken kan door dit zelf te doen, of een derde partij in te schakelen. De laatste optie heeft een aantal voordelen:

  • U kunt gebruik maken van expertise op het gebied van WOZ waarde
  • U bent minder tijd en energie kwijt
  • De kans dat u gelijk krijgt is groter

WOZ waarde en bezwaar maken met behulp van een derde partij kan door contact op te nemen met de medewerkers van https://www.bezwaarmaker.nl/. Gemiddeld bespaart een huiseigenaar wel 272 euro op de belasting. Dat is de moeite waard!

Eenvoudig WOZ waarde bezwaar maken

Het is nog nooit zo eenvoudig geweest om bezwaar te maken tegen het bedrag dat u moet betalen vanwege de WOZ waarde. Bezwaar maken kan eenvoudig online via https://www.bezwaarmaker.nl/. Niet alleen huiseigenaren maar ook bezitters van een of meerdere bedrijfspanden kunnen gebruik maken van deze dienst. Hiermee kunnen zij tot wel dertig procent korting krijgen op hun belasting. WOZ waarde bezwaar maken is gratis via deze website, en heeft honderden mensen al geld bespaard. Omdat gemeenten niet alleen de OZB (onroerend zaak belasting) baseren op de WOZ waarde van uw huis, maar ook de inkomsten- en waterschapsbelasting, kan dit erg veel geld schelen. Soms wel het tienvoudige van het gemiddeld bespaarde bedrag via Bezwaarmaker.nl. Omdat de dienst gratis is bent u een dief van uw eigen portemonnee als u hier geen gebruik van maakt.  

Besparen zonder moeite

WOZ waarde bezwaar maken online is een van de eenvoudigste en snelste manieren om geld te besparen. Omdat u dezelfde diensten van de gemeente mogelijk voor een lager bedrag krijgt, bent u zonder veel inspanningen veel goedkoper uit. Dat geldt bijvoorbeeld ook voor het afsluiten van een goedkopere WA-verzekering of zorgverzekering. De oplettende consument is goedkoper uit. Omdat gemeenten per gemeente bepalen hoeveel onroerend zaak belasting u betaalt loont het ook eens te controleren hoeveel dit in uw gemeente is. De verschillen in Nederland zijn helaas nog steeds groot. Daarom raden wij u aan gebruik te maken van deze snelle en eenvoudige manier om te besparen, door WOZ waarde bezwaar te maken via de hierboven genoemde website. Als u van plan bent binnenkort te verhuizen kan het de moeite waard zijn in omringende gemeenten te kijken naar de hoogte van de onroerend zaak belasting. Wellicht is het in een naburige gemeente een stuk voordeliger wonen. Ten slotte kunt u bij de aankoop van een woning de WOZ waarde al controleren en eventueel dan al WOZ waarde bezwaar maken. Dan betaalt u vanaf het begin al minder belasting. Net als alle andere Nederlanders wilt u dat geld natuurlijk liever aan iets anders uitgeven.

Reageren is niet mogelijk