Help, mijn ex wil niet meewerken!

Een scheiding is vaak heel lastig voor iedereen die erbij betrokken is. Zeker als je samen kinderen hebt, kunnen zich in de jaren na de scheiding veel problemen voordoen. Hoewel je het liefst alles in goed overleg doet, lukt dat niet altijd. Want wat als je wilt verhuizen, maar je ex wil niet meewerken? Of je ex wil niet meewerken aan jouw geplande vakantie naar het buitenland met de kinderen? Dit kan voor frictie en frustratie zorgen. Gelukkig is er vaak wel de mogelijkheid om tot een oplossing te komen. Een advocaat kan daarbij behulpzaam zijn. Met behulp van een advocaat van vervangende-toestemming-zaken.nl kunt u bij de rechter om vervangende toestemming vragen. U heeft de toestemming van uw ex dan niet meer nodig.

Ex wil niet meewerken met verhuizing of vakantie

Als je gescheiden bent en kinderen hebt, is het natuurlijk het beste om in overleg te bepalen wie waar gaat wonen. Uw ex heeft daarbij invloed op waar u met de kinderen gaat wonen. Dat is logisch, want het moet niet zomaar mogelijk zijn om ver weg te gaan wonen met de kinderen zonder toestemming van uw ex. Maar stel nu dat je graag wilt verhuizen en daar zo uw redenen voor heeft. Maar hoe hard je ook probeert: je ex wil niet meewerken. Je hebt dan de mogelijkheid tot het aanvragen van vervangende toestemming bij de rechter. De advocaten van vervangende-toestemming-zaken.nl hebben hiermee al veel ervaring en helpen u graag op weg.

Een andere situatie waarin het soms voorkomt dat een ex geen toestemming verleend, is een vakantie. Ook daarbij is het mogelijk een procedure voor de rechter te starten. Het is in dat geval wel verplicht je te laten bijstaan door een advocaat. De advocaten van vervangende-toestemming-zaken.nl zijn gespecialiseerd in dit soort problematiek.

Ex wil niet meewerken: wat kan je verwachten bij vervangende toestemming?

De rechter mag, wanneer je ex geen toestemming verleent of niet in de mogelijkheid is om toestemming te geven, vervangende toestemming verlenen. Dat gebeurt in een verzoekschriftprocedure bij de rechtbank. De rechter weegt daarbij alle omstandigheden van het geval mee. De uitkomst moet uiteindelijk in het voordeel zijn van je kind. Je ex wil niet meewerken en je start een procedure voor vervangende toestemming. Hoe ziet die procedure eruit en wat kun je verwachten?

De procedure doorloopt de volgende stappen:

  • Verzoekschrift
  • Verweerschrift
  • Zitting
  • Uitspraak
  • Eventueel hoger beroep

De procedure begint met het verzoekschrift. Dat is een brief die u schrijft of uw advocaat schrijft en naar de rechtbank stuurt. Vervolgens is er de mogelijkheid tot verweer. Je ex wil niet meewerken, maar wil misschien wel de reden daarvoor aan de rechter vertellen. Daarom krijgt uw ex de mogelijkheid zich te verdedigen in een verweerschrift. Vervolgens krijgen u en uw ex allebei een oproep om naar rechtbank te komen voor de zitting. De rechter zal daarna zo snel mogelijk uitspraak doen. Aan die uitspraak moet je je houden. Dus als de rechter geen vervangende toestemming verleend, mag je niet toch nog op vakantie gaan, verhuizen of iets anders doen waarvoor de toestemming van je ex vereist is. Ben je het niet eens met de uitspraak van de rechter, dan kun je eventueel nog wel in hoger beroep.

Kom je er niet uit met je ex en wil je graag een vervangende toestemming zaak beginnen? Kijk dan op vervangende-toestemming-zaken.nl voor deskundige advocaten die je kunnen bijstaan.

Reageren is niet mogelijk