Waarom zou je overstappen op elektrisch roken?

Veel rokers vragen zich af waarom ze eigenlijk zouden overstappen op elektrisch roken. Sommige mensen claimen dat het veel minder slecht is voor je gezondheid, anderen denken juist dat het helemaal niets uitmaakt. Bij ea-sigaret weten ze er gelukkig alles vanaf. In deze webshop kun je alle benodigdheden kopen om elektrisch te roken, en ze kunnen je dan ook haarfijn uitleggen wat nu precies het verschil voor je gezondheid is als je het vergelijkt met het roken van echte sigaretten. Het roken van een elektrische sigaret heet eigenlijk niet roken maar dampen. Je ademt namelijk een soort waterdamp in, maar dan met smaakstoffen. Deze damp ontstaat door het verhitten van de e-liquid, en deze adem je dus in in plaats van de rook die je bij normale sigaretten inademt. Je zou dus zeggen dat het veel minder slecht is om damp in te ademen dan rook, en tot op zekere hoogte is dat ook zo. Het oppervlak van je longen en luchtpijp beschadigt er minder door, maar het is wel zo dat je ook bij elektrisch roken nicotine binnen kunt krijgen. het hangt er namelijk heel erg van af wat voor type elektrische sigaret je rookt en welke e-liquid je gebruikt. De ene e-liquid is namelijk stukken zwaarder dan de andere, en er kan best een groot verschil in zitten. Ook zijn er voor de ene smaak e-liquid meer chemische stofjes nodig dan voor de andere. Zo zijn er bijvoorbeeld e-liquids met de smaak van echte sigaretten. Je kunt je voorstellen dat deze iets chemischer zijn dan een e-liquid die smaakt naar aardbeien.

Hoe kun je overstappen op elektrisch roken?

Als je van plan bent om uiteindelijk helemaal te stoppen met roken is overstappen op elektrisch roken een goede en slimme tussenstap. Je kunt dan namelijk afbouwen met de hoeveelheid nicotine die je binnenkrijgt, omdat elke e-liquid een ander percentage bevat. Dit heb je dus zelf in de hand. Als je wilt beginnen met elektrisch roken heb je onder andere het volgende nodig:

  • De elektrische sigaret
  • Een batterij
  • Een oplader
  • Een coil
  • Een clearomizer
  • Een natuurlijk de e-liquid

Bij ea-sigaret verkopen ze handige starterskits waarmee je in één keer kunt starten. Deze bevatten alles wat je nodig hebt, behalve de e-liquid. Deze is er namelijk in zo ontzettend veel smaken dat het onmogelijk is om die te verwerken in kant en klare pakketjes. Deze kun je dus zelf uitkiezen en bestellen tegelijk met de elektrische sigaret starterskit.

Wennen aan je elektrische sigaret

De meeste mensen die het gewend zijn om echte sigaretten te roken moeten in het begin heel erg wennen aan elektrisch roken. Het voelt namelijk zeker anders aan in je keel, en de manier van inhaleren zul je vanzelf een beetje veranderen. Mensen vinden het wel vaak direct een stuk lekkerder. Elektrisch roken kan namelijk met veel meer lekkere smaakjes dan roken, en je kunt er heel erg mee afwisselen. Je kiest gewoon de e-liquid waar je op dat moment zin in hebt en zet de elektrische sigaret aan. En is je voorraadje op? Dan bestel je deze natuurlijk bij in de webshop van ea-sigaret, waar ze een ontzettend groot assortiment hebben, met een ruime keuze aan e-liquids. 

Reageren is niet mogelijk